Održan štrajk upozorenja u RTV-u: Zaposlenima obezbediti dostojanstven rad i plate

Jednosatni štajk upozorenja, u organizaciji Samostalnog sindikata Radio-televizije Vojvodine, Strukovnog sindikata RTV i sindikat Nezavisnost Javne medijske ustanove RTV, organizovan je danas.
Održan štrajk upozorenja u RTV-u: Zaposlenima obezbediti dostojanstven rad i plate
Foto: 021.rs
Tom prilikom zatraženo je potpisivanje Aneksa Kolektivnog ugovora o povećanju cene rada jer je, kako je navedeno, Radio-televizija Vojvodine jedino preduzeće u javnom sektoru u kome osnovica za plate nije povećana u poslednje tri godine.
 
Drugi zahtev, usvojen na nedavnom Zboru zaposlenih jeste donošenje novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova u RTV-u.
Predsednica Samostalnog sindikata Radio televizije Vojvodine Milena Jovanić, kazala je da je neposredno pred današnji štrajk sindikatima stigao predlog sistematizacije, o kojem će se izjasniti naknadno.
 
"U razgovorima sa generalnim direktorom, gospodinom Karadžićem, čuli smo da je posetio ministra finansija i da je imao tri zahteva. Sva tri zahteva se ne tiču radnika Radio-televizije Vojvodine", ocenila je ona.
Upozorila je da "tehnika ne čini proizvodnju RTV-a" i da je, pored novih reportažnih kola i tehničkog opremanja zgrade, zaposlenima pre svega potrebno "pravo na dostojanstven rad i plate".
 
Predsednik sindikata Nezavisnost u JMU RTV Darko Šper rekao je da duboko veruju da će sledeće nedelje sesti za pregovarački sto, uz posredovanje Agencije za mirno rešavanje sporova, i u vrlo brzom roku dobiti novu, pravednu sistematizaciju sa koeficijentima zanimanja koji dolikuju jednoj medijskoj kući "i da će napokon neko u ovoj zemlji da se seti da pomogne zaposlenima u RTV-u da imaju dostojanstvene plate".
 
Na današnjem okupljanju najavljeno je i da će se, ukliko bude potrebno, zaposleni u RTV-u ponovo okupiti na istom mestu za dve do tri nedelje.

Teme

RTV
  • Joj

    05.04.2024 12:26
    Pa
    Kome narod plaća pretplatu ? I to vam je Vučić omogućio.Obratite se Čanku koji je lupao tablu, a vi ste ćutali...Niko vad i ne gleda.
  • Куп је битан

    05.04.2024 09:09
    Зашто не пређу на приватне телевизије па нека се тамо изборе за достојанствен рад и плате?
  • Joca

    05.04.2024 08:16
    Sramotno
    Radio sam u RTVNS i veoma dobro znam kako se tamo "radi".
    Pojedinci se pojavlju jedan put mesečno...
    Neki uopšte ni ne dolaze na posao...
    To je ustanova koju treba privatizovati jer je parazitski preduzeće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti