Spremljeno 360 miliona dinara za krpljenje novosadskih ulica

Javno-komunalno preduzeće "Put" raspisalo je tender za izvođenje radova na održavanju saobraćajnica u vrednosti od 360 miliona dinara sa PDV-om.
Spremljeno 360 miliona dinara za krpljenje novosadskih ulica
Foto: 021.rs
Ovo je višegodišnja praksa poslovanja "Puta" koji veći deo poslova na održavanju gradskih saobraćajnica, plaćenih iz budžeta grada, prepušta privatnim firmama.
 
Iz specifikacije tendera se vidi da se radi o redovnim poslovima krpljenja rupa, asfaltiranja celih ulica i drugim radovima na kolovozu. 
Ovi radovi se plaćaju iz budžeta kroz Program održavanja putne privrede, a naloge gde i kada se radi izdaje Uprava za građevinsko zemljište i investicije, koja to šalje JKP "Put", a ovo preduzeće angažuje svoje radnike ili privatnike kojima ustupa posao.
 
Rok za dostavljanje ponuda na ovom tenderu je 15. maj.
Za održavanje saobraćajnica u 2024. godini planirano je da se utroši 1,1 milijarda dinara, od čega će, prema sadašnjem planu, polovina otići privatnicima. 
 
U ovoj godini se planira manje trošenje sredstava za popravke ulice, prvenstveno zbog nedostatka dotacije iz pokrajinske kase koje su tokom 2022. i 2023. gotovo udvostručile vrednost ulaganja u sređivanje novosadskih ulica.
 
"Put" već nekoliko godina unazad veći deo radova prepušta privatnim preduzećima. uglavnom "Put-investu". U 2023. godini JKP "Put" im je ustupio poslove u vrednosti od 1,38 milijardi dinara, 2022. godine 696 miliona dinara, a 2021. godine 300 miliona dinara.
  • Kana

    08.04.2024 15:34
    A šta gde uopšte nema asfalta,
    Makadam sa rupama za reli vožnju u Srejovićevoj ulici na početku Veternika.Sramota.
  • Комша

    08.04.2024 14:39
    Рупе
    Идите на платформу твојградновисад и видећете проблеме људи и шта све треба да се крпи а стоји годину-две пријављено сигурно!
  • Neko

    08.04.2024 14:14
    Bul. Cara Lazara, na Limanu III i IV, pod obavezno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti