Grad prodaje preko hektar zemljišta na Rimskim šančevima - pogledajte šta može da se gradi

Grad Novi Sad prodaje parcelu od skoro 1,2 hektara na Rimskim šančevima. Ovaj prostor je namenjen za gradnju privrednog objekta.
Grad prodaje preko hektar zemljišta na Rimskim šančevima - pogledajte šta može da se gradi
Foto: Google Earth (prostor koji se prodaje)
Početna cena ove parcele iznosi 77,1 miliona dinara. Parcela se nalazi pored postojeće Radne zone u kojoj se nalazi niz industrijskih i drugih objekata.
 
Zemljište nema adresu, ali se oslanja na jednu od režijskih saobraćajnica koja vodi ka Sentandrejskom putu.
 
Prema regulacionim planovima, dozvoljena je gradnja na 11.963 kvadrata, što čini 50 odsto površine parcele. Predviđeni objekti su namenjeni trgovini, ugostiteljstvu i uslužnom zanatstvu, odnosno sekundarnim i tercijarnim delatnostima.
 
Budući vlasnik može da sagradi objekat do dva sprata, s ukupnom površinom svih etaža od skoro 18.000 kvadrata.
Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navodi u oglasu za prodaju da na lokalitetu ne postoji izgrađena sekundarna vodovodna i kanalizaciona mreža, ali da je opremljen elektroenergetskom mrežom i da postoji asfaltni kolovoz sa zapadne strane parcele.
 
Projektovanje nedostajuće komunalne i saobraćajne infrastrukture je uglavnom u toku ili je već obavljeno, a planirana je izgradnja iste u narednom periodu.
 
 
Za učešće na licitaciji potrebno je uplatiti 20 odsto od početne cene, odnosno 15,4 miliona dinara, i prijaviti se 24. aprila od 9 do 14 časova Odeljenju za pravne poslove uprave na adresi Stevana Branovačkog 3.
 
Prodaja će se održati 25. aprila u 10 časova u prostorijama uprave.
  • Дека Пезош

    09.04.2024 16:14
    Некада давно за време социјализма скидали су ми са плате самодопринос за МЗ у месту становања и још три где нисам станово ,то му дође помагај државу и локалну самоуправу ,данас они продају све оно што су радници и грађани створили ,фабрике,предузећа,парцеле па сад испаде све је њихова дедовина ,ко сте ви господине ?
  • Boo

    09.04.2024 14:09
    Cernozem
    Pa vise novca donosi hektar polovnih automobila nego hektar psenice. Bolje posaditi vetrenjace nego kukuruz. Korisnije je dati subvencije stranim investitorima koji ce izbetonirati oranicu nego vecito nezadovoljnim traktoristima koji tuda nesto oru. Lepse je videti hale uz autoput nego sarene oranice.
  • marija

    09.04.2024 11:33
    Černozem
    I šta ćete, kad zabetonirate i poslednji metar najplodnije crnice, (uz onu u Ukrajini)?
    Ili da vas pustimo da svoj novac uvedete u legalne tokove pa da ne moramo da brinemo da ćete nam bezdušno i do kraja upropastiti i zemlju... i vazduh... i vodu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti