Istina traži zatvorske kazne za trovanje pasa

Povodom vesti o novom masovnom trovanju pasa u Novom Sadu, stranka Istina podseća da je trovanje pasa krivično delo.
Istina traži zatvorske kazne za trovanje pasa
Foto: Pixabay

U saopštenju se navodi da onaj ko usmrti životinju bez razloga treba da snosi odgovornost i da bude kažnjen.

Dodaju da za zlostavljanje i ubijanje životinja zakon predviđa višegodišnju zatvorsku kaznu, ali se i pitaju da li će iko za ovo odgovarati.

"Ako zakon postoji zašto se ne primenjuje? Zašto se periodično ponavljaju trovanja pasa i za to niko ne odgovara? Uostalom, pa ko poseduje tako jak otrov, da psi uginu za 10-15 minuta? Šta da je neko dete slučajno to uzelo? Kakvi to zlikovci žive među nama? Mi tražimo da se odgovorni za ovaj i slične zločine pohapse, a da se kazne za ovo krivično delo povećaju, kao i da se napravi javni registar trovača, zlostavljača nemoćnih životinja. Sistem mora da funkcioniše kako bi dobili efikasniju zaštitu životinja i sankcionisanje zlostavljača koje može delovati preventivno na ostale", kaže predsednica stranke Ivana Vujasin.

Ona dodaje će Istina podneti krivičnu prijavu protiv NN lica, a da od nadležnih traži hitnu reakciju.

Podsetimo, kako je juče izvestio novinar Nedim Sejdinović, njegov pas je umro od otrova koji je bio u konzervi ostavljenoj u travi na Šodrošu.

U veterinarskoj stanici su mu potvrdili da je poslednjih dana zabeleženo više slučajeva trovanja pasa na sličan način i to baš u ovom delu Novog Sada.

  • Mira

    13.04.2024 09:38
    Danas psi-sutra ljudi...
    Stati na put ovakvim zločinima, jer oni vode ka sledećem nivou nasilja...!!!
    Bravo za Istinu!
  • Radoslava

    12.04.2024 09:34
    Borišev
    Davnih dana je to trebalo biti sprovedeno ....Koliko životinja je ostalo invalidno , od sakaćenja šapica , pucanja u životinje , do polivanja benzinom i sličnim iživljavanjem . Sramotno za jedno društvo .....VELIKO BRAVO ZA ISTINU I IVANU
  • Ljiljana

    11.04.2024 17:13
    Ns
    Samo jedna sugestija kada se desi ovako nešto i o tome pišete,stavite u naslov i podsećanje da je ovo krivično delo za koje je zaprećena i kazna zatvora.Gradjane treba opominjati svakodnevno da je zlostavljanje i ubijanje životinja krivično delo…!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.