Obeleženo 25 godina od početka bitke na Košarama

U organizaciji Udruženja veterana 53. graničnog bataljona Vojske Jugoslavije (VJ) danas je u Domu penzionera u Kaću obeleženo 25 godina od početka bitke na karauli Košare.
Obeleženo 25 godina od početka bitke na Košarama
Foto: Grad Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić ocenio je da se na pomen Košara prvo pomisli na snagu, veru i borbu onih koji su "stradali na braniku otadžbine". 
 
"Oni su bili živi zid, neprobojna brana nabujaloj sili zla koja je pretila da sruši sve srpsko pred sobom. Oni su branili Srbiju, ne mareći za svoj život, očiju uprtih u viši cilj. 108 junačkih gromada ušlo je u istoriju na svojoj poslednjoj straži", naveo je gradonačelnik.
Prisutnima su se obratili i učesnici bitke na Košarama potpukovnik u penziji Dragutin Dimčevski, pukovnik u penziji Duško Šljivančanin, kao i jedan od organizatora obeležavanja godišnjice potporučnik u penziji Petar Mišić.
Mišić je rekao da je zahvaljujući gradu Novom Sadu, Udruženje veterana 53. graničnog bataljona dobilo svoju kuću u Domu penzionera u Kaću.
 
"Prostorije Udruženja će biti spomen-soba sa fotografijama naših saboraca i sa autentičnim dokumentima iz perioda 1998-1999. godine", naveo je Mišić.
 
Dodao je da su živi tu da ne dozvole "da heroji sa Košara umru drugi put".
  • Mbm

    14.04.2024 03:49
    Ostavi u proslosti
    Nemaju sta da rade, vec u duhu "ratnika" i navodnih rodoljuba, prizivaju vreme zla svojim postojanjem. Ljudi nemaju gde da se zaposle, nemaju od cega da zive, a oni se ideoloski trse i sastaju da opet prizovu rat i nemire. Ko to bezimno radi?
  • Pezos

    13.04.2024 07:56
    Košare 98/99
    Veteran,da ne misliš slučajno na skup u Kaću? Bili bi lepo da odgoris...
  • Veteran 72

    12.04.2024 11:28
    Kada vidim ko sve obeležava nešto što ni video nije, pitam se da li da opalim jedan rigoleto (da bacim peglu) po prisutnim?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti