APV o Bangladešu: Bilo je pitanje vremena kada će se nešto slično desiti

Akcija progresivne Vojvodine (APV) izrazila je zabrinutost zbog požara koji je u petak ujutru izbio u naselju Bangladeš.
APV o Bangladešu: Bilo je pitanje vremena kada će se nešto slično desiti
Foto: 021.rs
"Zabrinuti smo i uznemireni nakon vesti da je u naselju Bangladeš na teritoriji Grada Novog Sada izbio požar te da je tom prilikom izgorelo preko stotinu objekata. Srećna okolnost je što ovom prilikom nije bilo ljudskih žrtava", navodi APV.
 
Kako ocenjuje APV, ovo je još jedan u nizu požara koji su postali veoma učestali u Novom Sadu.
"To samo po sebi govori koliko je Novi Sad nebezbedan grad te da se ne ulaže dovoljno sredstava u prevenciju i zaštitu od požara, o čemu smo već nekoliko puta obaveštavali javnost. Požar koji, međutim, zahvati čitavo jedno naselje, koje čine isključivo neuslovno građeni i nebezbedni objekti od lako zapaljivog materijala, govori i o sistematskoj nebrizi gradske vlasti sa Srpskom naprednom strankom na čelu o ovakvoj vrsti naselja i građanima koji u njemu žive", ističe ova stranka.
 
APV smatra da je Bangladeš sam po sebi "tempirana bomba".
"Samo je bilo pitanje vremena kad će se nešto slično desiti. Umesto da ulaže u sanaciju i obnovu ovakvih naselja, obezbedi njihovim građanima normalne uslove za život, Srpska napredna stranka je zainteresovana za njih samo pred izbore, kada dođe vreme za kupovinu glasova i obećanja. Današnji požar pokazuje koje su dugoročne posledice takvog odnosa", saopštava APV.
 
APV se, kako navode, zalaže za mere koje će omogućiti svim građanima, pa i onim najsiromašnijim, da postanu punopravni članovi društva. 
 
"U konkretnoj situaciji to znači da je lokalna samouprava dužna da obnovi i sanira sva naselja takve vrste, obezbedi njihovim građanima pravo na bezbedne i higijenske uslove života, te pravo na lečenje i obrazovanje", zaključuje ova stranka.

Podsetimo, požar koji je izbio jutros oko 4.30 lokalizovan je nekoliko sati kasnije, a gašenje još uvek traje jer je zahvatio ogromnu površinu. Građani su izmešteni u prihvatilišta u Novom Sadu i Futogu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti