U nekoliko dana na Telepu otrovana tri psa i šest mačaka

Tokom poslednjih nekoliko dana zabeležena su tri slučaja trovanja pasa na Telepu, u blizini Šodroša, a nešto ranije i šest mačaka.
U nekoliko dana na Telepu otrovana tri psa i šest mačaka
Foto: Pixabay
U ulici Jerneja Kopitara zabeležena su tri trovanja pasa, a jedan od njih je bio i ljubimac Dušana Medića.
 
Prema rečima vlasnika, njegov pas se otrovao paštetom koju je pronašao, a tužilaštvo je naložilo obdukciju.
"Kad smo došli kući, on je počeo da se trza. Vrlo brzo smo ga odveli kod najbližeg veterinara, a pas je uginuo u roku od desetak minuta", ispričao je Medić.
 
On je dodao i da je od veterinara saznao da je u pitanju vrsta nervnog otrova, te da je on opasan i za ljude, ne samo za životinje.
"Pse kad otrujete mišomorom i drugim hemikalijama koje su dostupne građanima, ne budu takve reakcije i pas ima šanse da se izvuče. Ovo je sad izgledalo baš kao da neko ima nameru, ne da zaplaši pse, već da ih usmrti", kazao je Medić.
 
Upravnik prihvatilišta ZOO Higijene Milan Kvrgić rekao je da je ubijanje i zlostavljanje životinja krivično delo u Srbiji.
 
"Bitno je reći našim građanima ukoliko sumnjaju da je pas otrovan, da odmah pozovu policiju da izađe na teren, a oni će obavestiti veterinarsku inspekciju posle čega će biti sačinjen zapisnik i pokrenuto tužilaštvo. Bitno je i psa odvesti u najbližu veterinarsku stanicu jer tu su minute u pitanju", rekao je Kvrgić.
 
Prema članu 269, za zlostavljanje životinja predviđena je zatvorska kazna do dve godine i novčana kazna od 10 do 100 hiljada dinara. 
 
Poslednji dostupni podaci govore da je 2022. godine 25 osoba osuđeno, a jedno dobilo zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana.
  • Richard

    20.04.2024 00:07
    Kad ja pocnem piškiti po tudjim stvarima i kakiti po parkovima gde se deca igraju i mogu zaraziti sa uzasnim parazitima nek i mene otruju.
    Vlasnik koji brine gde mu pas i macka setaju i obavljaju fizioloske potrebe, nece dozvoliti da pojede podmetnut otrov. Verujem da cete Vi mačkoljupci da me osudjujete za ovo napisano ali imam i ja pravo na misljenje
    Nikada nisam otrovao zivotinju, ali ne branim nikom jer stvarno je preterano naporno svaki put kad izadjes u prirodu da pazis na izmete necijih omiljenih ljubimaca
    Covek je vladar pogotovo u gradskoj oblasti, a zivotinje nek se uklope ako mogu.. ako ne, natrag u divljinu, pa sloboda svima, Hvala.
  • Uzasan boll

    15.04.2024 07:42
    Ko truje i ubije
    Uveo bi kaznu 5godina da zapamti sto je to uradio ,sta imam od toga kada je u meni tuga zbog zgazenog ubijenog otrovanog ljubimca ,negujes volis i vise ga nemas
  • r

    14.04.2024 12:22
    r
    Samo da dodam ,šetali smo dole pored vode i krenule kući i blizu prve rampe, moja vučica, Lea počela je teško da diše, stale smo ,ona je sela, zatim se spustila i izdahnula.Neverovatno ,strašno, tužno, .... !!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti