"Bravo" najavio da će učestvovati na izborima za Skupštinu Novog Sada: Ovo su njegovi kandidati

Građanski pokret "Bravo" odlučio je da će nastupiti na izborima za Skupštinu Novog Sada.
Skupština pokreta izglasala je svoje kandidate/kinje za gradsku listu, a među njima su i članovi/ce koji dolaze iz različitih aktivističkih kolektiva (Telepska inicijativa, Zeleno Novo naselje, Slobodne mesne zajednice sa Limana, Šodroš survivor kamp), poput Marije Srdić, Helene Šešum, Anite Petrović, Aleksandra Lazarevića, Mirana Pogačara, Petra Holika, Pavla Bikickog, Biljane Pantić Dimić, Brajana Brkovića, Dragane Movrin, Varvare Lukač, Sandre Adam, Maje Vasić, Aleksandre Bosnić Đurić, Tanje Notaroš, ali i univerzitetske profesorke Bojane Bodrože.
Kako je saopštio ovaj pokret, na izbore će izaći "uprkos neravnopravnim izbornim uslovima i izrazito nepovoljnoj političkoj i društvenoj klimi".
 
"Članovi/ce Pokreta uvereni su da grad Novi Sad ne sme još četiri godine biti prepušten Srpskoj naprednoj stranci, njenim satelitima i partnerima iz kriminalnog miljea.  Predstojeće izbore Pokret vidi kao presudnu bitku za povratak slobode, odgovornosti i normalnosti života u Novom Sadu", kaže Bravo u saopštenju.
Dodaje se da se snažno protive ideji bojkota, "jer su moguće posledice nastavka takve prakse teške, a očuvanje minimuma institucionalnog delovanja i uticaja na upravljanje gradom time sasvim onemogućene".
 
"Građanski pokret Bravo u narednom periodu sarađivaće samo sa političkim organizacijama koje se bez kompromisa i politikantskih kalkulacija suprotstavljaju Srpskoj naprednoj stranci, njenim satelitima i pomagačima, i koji će pružiti uverenja da ni pre, ni u toku, ni nakon izbora od takvog principa neće odustati", zaključuje ovaj pokret. 
  • Sale NS

    15.04.2024 09:17
    Ko su ovi?
    Ponavljam, nikad čuo?
  • Limanac

    15.04.2024 09:08
    @@Limanac

    Urbana elita ima tri glasa u tvom selu, baš koliko neoprani imbecili za koje ti glasaš imaju kod nas u gradu.
  • Sremčina

    15.04.2024 09:05
    Dveri, Narodna Stranka, DSS_POKS - Nikad! To su pipci sluzbe.
    Kome to nije jasno taj je ziveo poslednjih 30 godina u mraku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti