Hladno, ali standard: Šta Novosađanima donosi sreda?

Prebrodili smo još jedan utorak i sreda je odmah tu iza ugla.
Hladno, ali standard: Šta Novosađanima donosi sreda?
Foto: 021.rs
Prvo što treba da znate o ovom danu u Novom Sadu je da će doneti temepraturni šok, nakon nekoliko toplih, pa i vrelih dana za nama.
 
Najviša dnevna temperatura neće biti čak ni dvocifrena.
 
Uz to, najavljena su isključenja struje i vode za pojedine ulice u gradu.
Ali tu su i dobre vesti. 
 
Organizovano je i nekoliko zanimljivih događaja za svačiji ukus.
 
Mi smo tu da vas pripremimo za sve - i dobro i loše.
Vreme
 
Sreda će u Novom Sadu biti znatno hladnija nego utorak. Dan će biti tmuran, a moguća je i kiša.
 
Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura biće 6, a najviša 9 stepeni.
 
Relativno nepovoljne biometeorološke prilike za hronično obolelele i osetljive osobe. Oprez se savetuje astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima. Reumatski bolovi i poremećaji sna su očekivani kao meteoropatske reakcije. 
 
Trebalo bi da znate...
 
Delovi Novog Sada u sredu neće imati struje.
 
Bez struje će od 8 do 15 časova biti vrtić u Ulici Nikole Tesle 6, ali i delovi Ulice Dr Milana Petrovića (19-23).
 
Od 8.30 do 13 časova neće biti struje u ulicama Nizijska 26-37 i J. Markovića 1A, 3, 3A.
 
Najavljeno je isključenje i za Bulevar oslobođenja 69, NIS-ovu zgradu, štampariju Prosveta, i gradilište GIK "Banat", od 8.30 do 10 časova.
 
Takođe, neće biti struje u zgradi na adresi Bulevar oslobođenja 29, od 11 do 12.30h.
 
Pojedine ulice neće imati ni vode.
 
Bez vode će od 8 do 16 časova biti ulice Desanke Maksimović, Kneza Vlastimira, Zetska, Vaska Pope, Jovana Ristića i Slavonska. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena. 
 
Podsećamo vas da Novosadska toplana sredu, 17. aprila počinje očitavanje brojila. Iz tog preduzeća apeluju na građane da im omoguće pristup.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i izmene režima saobraćaja u gradu i okolini:
 
- Režim saobraćaja izmenjen je na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci zbog košenja. Do 20. aprila, u toku svetlog dela dana, kosiće se srednji pojas na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci, u oba smera. Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka u dužini do pet kilometara, u smeru izvođenja radova, a saobraćaj će se na toj deonici odvijati voznom trakom. 
 
- Režim saobraćaja izmenjen je na deonici petlja Novi Sad sever - petlja Novi Banovci. Do 20. aprila, tokom svetlog dela dana, izvodiće se redovan pregled portala za saobraćajnu signalizaciju, na deonici petlja Novi Sad sever - petlja Novi Banovci, u smeru ka Beogradu. Shodno dinamici izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorena vozna ili preticajna saobraćajna traka i saobraćaj će se odvijati slobodnom saobraćajnom trakom.
 
- Režim saobraćaja izmenjen je na uglu ulica Braće Popović i Branka Bajića zbog izgradnje vrelovoda i vrelovodnih priključaka. Za vreme radova privremeno će biti zauzete saobraćajne trake uz parnu stranu Ulice Branka Bajića u blizini broja 12. Saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, sa ograničenjem brzine kretanja vozila na 30 km/h. Takođe, ukinuto je nekoliko parking mesta u zoni izvođenja radova. Planirani rok za završetak radova je 22. april. 
Gde ići?
 
Događaj "Iz prve ruke: razgovor o bezbednosti novinarki" će se održati u sredu u 16 časova, u u Radio kafeu (Svetozara Miletića 45). U razgovoru će učestvovati Vanja Đurić (N1), Nataša Kovačev (Euronews) i Isidora Kovačević (Podrinske novine).
 
Naučno-popularno predavanje dr Milana Bradića pod nazivom "Razmišljanje van tanjira" održava se u Kulturnoj stanici Svilara sa početkom u 18h.
 
Konverzacijski klub na engleskom sa Lanom Ranis održava se u Američkom kutku. Početak je u 18.30h.
 
Novi Filokafe na temu "Šta znači biti dobar čovek" održava se u knjižari Zenit od 19 časova. Prijave su obavezne putem mejla filocentar@gmail.com.
 
U Gradskoj biblioteci će u 19 časova biti predstavljena knjiga "Maglena avlija" Anđelka Anušića. Osim autora, na predstavljanju će govoriti dr Jelena Marićević Balać, Rastko Lončar, Nenad Stanojević i Zoran Kolundžija.
 
Predstava "Bludni dani kuratog Džonija" u režiji Jovane Tomić, a po romanu Filipa Grujića, izvodi se u Pozorištu mladih od 19 časova.
 
Predstava "Kako sam postala frajla" po motivima istoimene knjige Jelene Buče, članice Frajli, izvodi se u Srpskom narodnom pozorištu od 19.30h.
 
U okviru ciklusa eksperimentalnih dokumentarnih filmova u Crnoj kući se prikazuje "Bez sunca" Krisa Markera. Početak projekcije je u 20h.
 
Predstava "39 stepenika" zasnovana na romanu Džona Bakana i filmu Alfreda Hičkoka izvodi se u Pozorištu mladih sa početkom u 20h.
 
U Gerili se održava veče stendap komedije na temu muško-ženskih odnosa od 20.30h.
 
Predstava "Bila jednom jedna zemlja" prema romanu Dušana Kovačevića, a u režiji Kokana Mladenovića izvodi se u Srpskom narodnom pozorištu od 21h.
 
Duo Soul O'Clock nastupa u Lazinom teletu od 22h.
  • P

    17.04.2024 14:17
    @Dejan
    Niko ovde nije mekusac i sl. ali kada nesto placas 12 meseci tvoje je pravo i obaveza da zahtevas uslugu grehanja! Ovo je Kapitalizam majstore i ova pljacka je na samom kraju! Za novce koje otimaju ima da greju na 20 stepeni bez pogovora ali ponavljam na samom kraju su!
  • Dejan

    17.04.2024 09:51
    Cccc
    A sto bi se porazboljevali od malo hladnog,jelte jovice ? Pacijenti se vec javili,bas ih je puno, cim obi klikcu znaci da im nije nista ...
  • Jova

    17.04.2024 08:14
    Dobra vest
    Kod mene u zgradi je juče ispuštena voda iz radijatora tako da je jasno šta nas čeka.
    Eto to je moja dobra vest...
    Što se tiče pametnog Dejana, neka vodi svoju brigu, imamo bar 10 beba, 15 osoba preko 70 godina.
    Najbolje da se svi razbole, šta misliš Dejane?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti