Još jedan tmuran dan pred Novosađanima: Sve što treba da znate o četvrtku

Četvrtak se približava, a kako to obično ide, odmah za njim stiže i petak.
Još jedan tmuran dan pred Novosađanima: Sve što treba da znate o četvrtku
Foto: 021.rs
Možda vremenske prilike i neprilike ne donose baš mnogo za radovanje Novosađanima, ali bar je vikend odmah tu, iza ugla.
 
No, pre toga, treba prebroditi još dva radna dana.
 
U tome vam pomažemo mi, donoseći vam sve neophodne informacije o četvrtku.
Vreme
 
I četvrtak će u Novom Sadu biti tmuran, uz moguću kišu, ali će biti malo toplije.
 
Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Duvaće umeren severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Minimalna temperatura biće 6, a maksimalna 13 stepeni.
 
Osobe sa srčanim i respiratornim oboljenjima mogu osetiti izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Od meteoropatskih reakcija mogući su umor, glavobolja i nesanica.
Trebalo bi da znate...
 
Delovi Novog Sada, Kaća i Veternika u četvrtak neće imati struje.
 
NOVI SAD
 
Omladinska 12-37, S. Savkovića, Otokara Keršovanija 27A-31B, 36-40, Nizijska 19, 21, Šangajska, R. Vrhovca, od 8.30 do 13 časova
 
Radoja Domanovića 51-71, 46-62, od 10 do 11 časova
 
KAĆ
 
TS STR Kać 1 i 2, od 8.30 do 9.30 časova
 
VETERNIK
 
Tri bagrema 20-36, 37-69, S. Peci Popovića 26-56, 19-41, Nova 14 2-24, Jovana Kambera 28-58, 25-37, V. Matijevića 34-60, 17-29, Justina Popovića 22-40, 27-31, pečenjara "Duča", od 8.30 do 12 časova
 
Radovi koji su bili najavljeni na vodovodnoj infrastrukturi za sredu, 17. april, pomereni su za četvrtak, tako da pojedine ulice u Novom Sadu neće imati vode.
 
Kać, Kovilj i Budisava će u četvrtak biti bez vode od 8 do 19 časova, a postoji mogućnost da blokada bude produžena. U centru svakog od ovih naselja će biti postavljena cisterna sa pijaćom vodom. 
 
Bez vode će od 8 do 16 časova biti ulice Desanke Maksimović, Kneza Vlastimira, Zetska, Vaska Pope, Jovana Ristića i Slavonska u Novom Sadu. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena. 
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i izmenjene režime saobraćaja:
 
- Režim saobraćaja izmenjen je na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci zbog košenja. Do 20. aprila, u toku svetlog dela dana, kosiće se srednji pojas na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci, u oba smera. Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka u dužini do pet kilometara, u smeru izvođenja radova, a saobraćaj će se na toj deonici odvijati voznom trakom. 
 
- Režim saobraćaja izmenjen je na deonici petlja Novi Sad sever - petlja Novi Banovci. Do 20. aprila, tokom svetlog dela dana, izvodiće se redovan pregled portala za saobraćajnu signalizaciju, na deonici petlja Novi Sad sever - petlja Novi Banovci, u smeru ka Beogradu. Shodno dinamici izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorena vozna ili preticajna saobraćajna traka i saobraćaj će se odvijati slobodnom saobraćajnom trakom.
 
- Režim saobraćaja izmenjen je na uglu ulica Braće Popović i Branka Bajića zbog izgradnje vrelovoda i vrelovodnih priključaka. Za vreme radova privremeno će biti zauzete saobraćajne trake uz parnu stranu Ulice Branka Bajića u blizini broja 12. Saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, sa ograničenjem brzine kretanja vozila na 30 km/h. Takođe, ukinuto je nekoliko parking mesta u zoni izvođenja radova. Planirani rok za završetak radova je 22. april. 
Gde ići?
 
Pozorišna predstava za decu "Kako se gradi karakter", dramaturškinje Divne Stojanov, biće održana u Pozorištu mladih, od 18 časova.
 
Predstavljanje romana "Misterij genoma" Almira Alića održava se u 19 časova u knjižari Bulevar Books.
 
Komični balet "Vragolanka" igra se u Srpskom narodnom pozorištu od 19h.
 
U čitaonici Gradske biblioteke u Dunavskoj 1 biće predstavljena knjiga "Na zalasku snova" Mustafe Jusifa. Početak je u 19 časova.
 
Predstava "Bilo jednom u Novom Sadu" reditelja Andraša Urbana izvodi se u Srpskom narodnom pozorištu u 19h.
 
U Omladinskom kreativnom centru (Braće Jovandić 7) održaće se predavanje dr Olivera Tomića na temu "Žena i renesansa".  Predavanje počinje u 19h.
 
Predstava "Ujež" reditelja Radoslava Milenkovića biće izvedena u Srpskom narodnom pozorištu. Početak je u 19.30h.
 
Sastav Carpet Bi’em predstaviće svoju muziku u Ordinaciji Art Cafe u 20h.
 
U Salonu u Radničkoj 27 besplatno će biti prikazan film Džordana Pila "Mi". Početak projekcije je u 21h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti