Božović: Novi Sad i Beograd grade zgradurine, a prave li infrastrukturu i šire li ulice? Morgen.

Moram da uputim jedan telegram žalosti srpskim planinama i to ću javno da uradim, jer će doživeti sudbinu Zlatibora, rekao je za NIN glumac Petar Božović.
Božović: Novi Sad i Beograd grade zgradurine, a prave li infrastrukturu i šire li ulice? Morgen.
Foto: Medija centar Beograd (mc.rs)
"Beograd i Novi Sad grade zgradurine, a je l' prave kanalizaciju, insfrastrukturu, šire li ulice? Malo morgen", dodao je on navodeći da se u Ulici kraljice Natalije, u kojoj živi, rađaju bebe kojima prvi vazduh koji udahnu "bude iz auspuha".
 
"Ne setismo se to da rešavamo, nego seci svako drvce i gradi", poručio je Božović.
Božović poručuje da nema materijalnog bez duhovnog napretka.
 
"Budžet za kulturu. Koliko je to nominalno novca, to je pitanje da li je jedno društvo bogatije ili nije. Procenat koji se izdvaja kod nas je uvek pitanje odnosa prema kulturi", smatra Božović, koji dodaje da nije čuo da se u Skupštini Srbije raspravljalo o kulturi.
"U Skupštini jedna šibica svetla da se upalila, u smislu da se raspravljalo o kulturi, i pozicija i opozicija, a da to nije bilo u svrhu prepucavanja. Čuh da se svađaju ko je više drpio para, više sakrio, više izgradio. Bacanje prašine u oči i pre svega zavađanja naroda", rekao je Božović.
  • Trt

    19.04.2024 09:57
    @W

    Tako je, gradnja treba da stane zbog nas koji tu već živimo i itekako imamo pravo i moć da je zaustavimo. Šta ti tu nije jasno?
  • zzz

    19.04.2024 07:28
    Trud uzalud
    Džabe pametni upozoravaju. Mnogi nemaju vremena da slušaju, zauzeti su krađom.
  • AMBASADOR

    18.04.2024 21:45
    ZASSTO CESS U SEGEDIN
    Zassto u Segedin da bi video urbanizaciju i uporedio sa Beogradom.Becka sskola.Bscka kultura.Zar cocece od Beograda do Segedina koliko ima lepih gradova po Vojvodini sa ssirokim ulicama i lepim parkovima.Ali i to je Becka sskola kulture.Nisu bili pod Turcima.Ali izgleda da smo gori urbanizacijom i od turaka. Samo pogledati unissteni Zlatibor.Ali svi Zlatiborci hvale Zkatibor i svog predsednika opsstine koji je dossao sa DOS-om i ostao jedini cuveni predsednik do danassnjeg dana.Jedini iz VLASTI ZUTACA.VELIKI USPEH JE TO.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti