Stalna radna grupa za bezbednost novinara sutra zaseda u Novom Sadu, razlog - napadi na novinare

Stalna radna grupa za bezbednost novinara održaće u petak, 19. aprila sastanak u Novom Sadu, povodom učestalih napada na novinare u tom gradu i u Vojvodini.
Stalna radna grupa za bezbednost novinara sutra zaseda u Novom Sadu, razlog - napadi na novinare
Foto: 021.rs
To je najavila Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM).
 
"Dalja eskalacija ozbiljnih pretnji povod je za organizaciju novog sastanka na kojem će biti razmotreni slučajevi pretnji i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika u Novom Sadu, Inđiji, Staroj Pazovi i Somboru", navodi se u saopštenju ANEM-a.
Dodaje se da je cilj ovakvih sastanaka da se doprnese "okončanju principa nekažnjivosti" za pretnje i napade na medijske radnike, i stvaranju boljih uslova za bavljenje novinarskom profesijom.
 
"Otvorena komunikacija uspostavljena kroz rad Stalne radne grupe za bezbednost novinara na nacionalnom nivou veoma je bitna kako bi tužilaštva, policija i drugi važni akteri u punoj meri shvatili novinarsku profesiju i njenu ulogu u zaštiti javnog interesa, a pogotovo posledice nasilnih napada na medijske radnike", navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je neophodno ovakvu koordinaciju i otvorenu komunikaciju spustiti sa nacionalnog na lokalni nivo.
 
Najavljeno je da će sastanku prisustvovati i novinari i novinarke koji su bili izloženi napadima i pretnjama: Dinko Gruhonjić, Ksenija Pavkov, Verica Marinčić, Saška Drobnjak, Sava Majstorov, Gordana Momčilović Ilić i Žarko Bogosavljević.
 
Sastanku Stalne radne grupe za bezbednost novinara, koji će biti održan u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine, će prisustvovati i predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i Staroj Pazovi, kao i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i OEBS-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti