Biblioteci Karlovačke bogoslovije uručeno novih 185 knjiga od Pokrajinske vlade

U Sremskim Karlovcima danas je potpisan ugovor o dodeli 185 knjiga za potrebe biblioteke Bogoslovije "Arhimandrit Ilarion Ruvarac".
Ugovor su potpisali pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i rektor Bogoslovije "Sveti Arsenije Sremac" protojerej stavrofor Jovan Milanović.
 
Milanović se zahvalio za knjige i istakao da to pomaže rad biblioteke koja ima retka i vredna izdanja.
Milošević je istakla da Pokrajinska vlada nastavlja podršku najvišim institucijama duhovnosti, kao što je Karlovačka bogoslovija - saopštila je Pokrajinska vlada.
"U godini jubileja – 230 godina od osnivanja Karlovačke bogoslovije, upotpunili smo bogat fond biblioteke koja ima blizu 27.000 knjiga, sa gotovo 200 novih naslova", rekla je ona.
 
Milošević je podsetila na to da je popravljen krov zgrade Bogoslovskog internata i Atrijuma Bogoslovije i da će se ove godine nastaviti radovi na instalacijama grejanja, parterno uređenja, molerski i stolarski radovi ukupne vrednostii 180 miliona dinara.
  • Кс

    20.04.2024 21:44
    Коментар
    Када би људи престали коментарисати ствари које се њих не тичу било би много боље за све.
  • pajo patak

    19.04.2024 14:30
    uručeno novih 185 knjiga
    a knjige treba neko i da čita, ne samo jevanđelja i tropare.
  • Sima

    19.04.2024 12:45
    Sramota sta to bese
    Sramota je ovolika neprirodna ljubav pokrajine sa eparhijama posebno sa sremskom.
    Cutanje crkve na anomalije u drustvu se placaju donacijama
    Sramota blaga rec

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti