FOTO: Gradonačelnik Novog Sada u Banjaluci na skupu protiv Rezolucije o Srebrenici

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je skupu "Srpska te zove", koji je organizovan u Banjaluci u znak protesta zbog rasprave o Rezoluciji o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.
Predlog rezolucije kojom bi se 11. jul proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici trebalo bi da bude na dnevnom redu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija početkom maja. 
 
Gradonačelnik Novog Sada objavio je na društvenim mrežama fotografiju sa skupa na kojoj se nalazi zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem. 
"Večeras smo u Banjaluci, na velikom narodnom skupu 'Srpska te zove', pokazali naše jedinstvo i odlučnost u odbrani interesa Republike Srbije i Republike Srpske, i svih naših građana", napisano je u objavi koja je podeljena na zvaničnom nalogu gradonačelnika.
 
Na samom skupu predsednik bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da operacija Vojske Republike Srpske "bila greška koja je ostavila zločin".
 
On je svim porodicama nastradalih izrazio saučešće, negirajući da se radi o genocidu.
Uvid u nacrt Rezolucija imao je Radio Slobodna Evropa. U njoj se traži da se bez rezerve osudi svako poricanje genocida, te se potiču članice UN-a da sačuvaju utvrđene činjenice i kroz svoje obrazovne sisteme razviju odgovarajuće programe, kako bi se spriječio revizionizam i genocid u budućnosti.
 
Srpski narod, kao ni kolektivna odgovornost, ne pominju se direktno u ovom dokumentu.
 

Komentari 34

  • Novosađanin

    20.04.2024 10:01
    @Новосађанин

    Kad ste luzerska braća u dobijanju po gubici, to vam je ta specijalna veza.
  • Новосађанин

    19.04.2024 22:14
    Нека је отишао
    Наша обавеза је да будемо уз Српску, по Споразуму о специјалним везама.
  • Profesor

    19.04.2024 18:09
    Maska
    Miting je samo maska za kradju. Za nevidjenu kradju narodnih para koja se desava u poslednjih 12 godina, za kradju izbora, za kradju slibode i ljudskih prava... A Djuric u svemu tome je obican poslusnik i nista više.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti