Formirana radna grupa za bolovanje vlasnika kućnih ljubimaca

Lokalna stranka Istina formirala je Radnu grupu za uvođenje prava na bolovanje za negu kućnih ljubimaca.
Formirana radna grupa za bolovanje vlasnika kućnih ljubimaca
Foto: 021.rs

Kako je saopšteno, Istina je odlučna u borbi za prava vlasnika ljubimaca pa će se ova radna grupa baviti izmenama i dopunama Zakona o dobrobiti životinja.

Navedeno je da okupljaju stručnjake iz različitih oblasti, te da će njihova raznolika ekspertiza osigurati sveobuhvatan pristup problemima i kvalitetno rešenje.

Na čelu Radne grupe će biti Andrijana Čapko, potpredsednica partije.

U saopštenju se još dodaje da su u stranci istrajni u nameri da sprovedu planirane promene i unaprede domaće zakonodavstvo u skladu sa potrebama građana i njihovih ljubimaca.

"Naš stav jasno stavlja naglasak na odgovorno vlasništvo i na dobrobit životinja koja nije pitanje samo sentimentalnog odnosa koji prema njima imaju njihovi vlasnici, već to je prvenstveno političko pitanje zasnovano na etičkim postavkama nekog društva i osećaju za ispravno i pravedno. Imajući u vidu navedeno i nakon što radna grupa izradi nacrt izmena i dopuna zakona, pokrenućemo i javnu raspravu koja će omogućiti svim zainteresovanim građanima da iznesu svoje mišljenje, sugestije i predloge u vezi sa predloženim. Uticaj građana je od presudnog značaja za poštovanje odgovornog vlasništva i za dobrobit životinja. Stoga pozivamo građane da se aktivno uključe u ovaj proces regulisanja prava životinja i njihovih vlasnika".

Zaključuju u Istini da će uzeti u obzir pozitivne primere iz drugih zemalja koji ovakav zakon već imaju u svojoj praksi kako bi bio što efikasniji i što više išao u korist dobrobiti životinja.

  • Новосађанин

    25.04.2024 17:52
    Бесмислено
    Шта је следеће, радна група против гажења инсеката на тротоару?
  • ceca

    25.04.2024 12:15
    ceki
    ako je pas clan porodice onda i komunalije sve da se placaju
  • Nina

    25.04.2024 06:44
    Ne mogu da verujem...
    Toliko nerealnog sveta i toliko foliranata u ovoj državi....punoj neresenih i neresivih problema ...
    I vas-nas koji se " palimo" na obecanja,pokretanja. idea u predizbornoj kampanji ,bez pravog uvida i pravne mogučnosti realizacije predlozenih ideja...

    Jel ima neka prizemljena partija sa pogledom i osvrtom na nas....?

    Za koga glasati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.