Novosađani među onima koji su najviše štedeli struju u martu

Novi Sad je među gradovima čiji su stanovnici najviše štedeli struju u martu, saopštila je Elektroprivreda Srbije.
Novosađani među onima koji su najviše štedeli struju u martu
Foto: 021.rs
Najviše su štedeli građani u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Vranju, Novom Sadu, Subotici, Somboru i Sremskoj Mitrovici.
 
Popust za racionalnu potrošnju električne energije u martu ostvarilo je 1,8 miliona ili čak 54 odsto domaćinstava, pa je tako mart bio mesec u kojem su građani bili najefikasniji u potrošnji struje, navodi EPS u saopštenju.
Od početka oktobra 2023. godine do kraja marta ove godine, svakog meseca popust je ostvarilo više od polovine domaćinstava, a za ovih šest meseci EPS je potrošačima obračunala popust od oko 9,3 milijarde dinara.
 
Najveći popust od 40 odsto odobren je za 24,7 odsto domaćinstava (831.968 ) koja su u martu uštedela više od 30 odsto električne energije u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine.
Za 12,4 odsto korisnika, odnosno 418.806 domaćinstava, martovski račun je 20 odsto niži.
 
Popust na računu za energiju od 25 odsto ima 6,2 odsto domaćinstava, za 5,6 odsto korisnika umanjen je račun za 30 odsto, dok je popust od 35 procenata ostvarilo pet odsto domaćinstava, navodi se u saopštenju EPS.
 
Na martovskim računima dodatni popust od pet odsto ostvarila su i domaćinstva koja su korišćenje električne energije u nižoj tarifi uvećala za pet odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. Tu pogodnost ostvarila su 415.584 domaćinstva, odnosno 12 odsto.
  • Zora

    25.04.2024 07:12
    I najvise pokradeni. Prvo nagradjeni pa onda pokradeni. Dzaba reklamiranje tri puta, uzalud, spajanjem dva meseca potrosnje jer jedan nisu ocitali. Pa prebacili u crvenu zonu. Vade se da je prvu reklamaciju izgubio sluzbenik papiric na koji je belezio, drugi predala ponovo, pa i od tog nista, sad treci put moram da idem. Necu im to platiti dok ne umanje i razdvoje ta dva racuna. Redovno placam naredne racune. Uvek redovno placala, nagradjivana sa 5% umanjenja, ali kako su im upali hakeri sto sumnjam u to, i kako su nam menjali satove u Sr.Karlovcima, sve je poslo naopako, custo sumnjam u slucajnost.
  • Nebojsa

    23.04.2024 12:16
    Kako znaju jesmo stedeli kad nisu izasli da popisu stanje brojila zadnjih 6 meseci? Konstantno salju racun sa 0 potrosenih kw.
  • usput

    23.04.2024 11:51
    komentar
    Čovek da ne poveruje kako je to moguće kada se ne vrši redovno očitavanje brojila za utrošak električne energije.Živim u Novom Sadu na Adicama pratim šta se dešava očitavaju brojila kako kad jednom u dva meseca ili dodju oko 10-og u mesecu kakva je svrha takvog očitavanja kad je poznato da EPS 12-tog u mesecu završava obračun za predhodni mesec.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti