Pokrenuta inicijativa da Mika Antić dobije i spomenik u Novom Sadu

Odbor manifestacije "Antićevi dani" pokrenuće inicijativu za podizanje spomenika poznatom pesniku i umetniku Miroslavu Miki Antiću.
Pokrenuta inicijativa da Mika Antić dobije i spomenik u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Inicijativa će biti predata Savetu za kulturu i informisanje Skupštine grada, odlučeno je na sednici Odbora manifestacije.
Na sednici, kojom je predsedavala predsednica Skupštine Jelena Marinković Radomirović, rečeno je da je ideja o podizanju spomenika Miroslavu Antiću nastala 2015. godine, prilikom održavanja 8. manifestacije "Antićevi dani" i da je potekla od inicijatora i osnivača manifestacije, ali i članova Odbor Draška Ređepa i nekadašnjeg predsednika Skupštine Novog Sada Zorana Vučevića.
Kako je rečeno, spomenik bi bio umetnički izraz koji predstavlja Miroslava Antića i podseća na njegovo bogato i dragoceno umetničko stvaralaštvo.
 
Inače, Mika Antić u Dunavskom parku ima bistu, koju je izradio vajar Pavle Radovanović 1992. godine. 
  • Boris

    24.04.2024 12:00
    Jedan je Mika Antić
  • ђорђе

    24.04.2024 08:56
    Школа, биста, манифестације, улица, алеја песника... Сад и споменик. Неукусно и некреативно. Као и код Пупина, раније Васе Стајића, кад се дочепају једног имена - не пуштају. Шта је следеће?
  • vejko

    24.04.2024 07:21
    Inicijativa je dobra.
    Problem je da nema kvalitetnih vajara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti