Aleksandar Olenik se učlanio u Ligu socijaldemokrata Vojvodine

Advokat i građanski aktivista Aleksandar Olenik učlanio se u Ligu socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani, saopštila je ta stranka.
Aleksandar Olenik se učlanio u Ligu socijaldemokrata Vojvodine
Foto: LSV-Vojvođani

Olenik je, komentarišući pristupanje toj stranci, izjavio da je "na političkoj sceni Srbije premalo istinskih demokratskih i građanskih partija".

"Od danas sam u društvu iskrenih boraca za modernu Srbiju, demokratizaciju i decentralizaciju. Vojvodina mora biti most Srbije ka Evropi. Zajedno ćemo se boriti protiv katastrofalnog i autoritarnog režima Aleksandra Vučića, koji našu zemlju odvlači u izolaciju", rekao je on.
Olenik je u prethodnom sazivu parlamenta bio poslanik liste Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani, koju su činili Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i Zajedno za Vojvodinu. 
 
Bio je član Pokreta slobodnih građana, u kome je imao funkciju člana Izvršnog odbora i šefa Pravnog tima. Po napuštanju ovog pokreta bio je jedan od inicijatora osnivanja Građanskog demokratskog foruma, čiji je predsednik postao na osnivačkoj skupštini 2019. Nakon neuspeha na parlamentarnim izborima 2020, podneo je ostavku i napustio Građanski demokratski forum.
 
Na izbornoj listi za parlamentarne izbore 2022. godine našao se kao predstavnik manjinske stranke Zajedno za Vojvodinu.
 
  • Mилан

    25.04.2024 19:24
    Комби странка са истим таквим утицајем у народу.Смејурија..
  • Lala

    25.04.2024 19:08
    Ovaj je pukao kao i čanak...
  • Goran

    25.04.2024 17:17
    Funkcioneri Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani se baš trude da unište stranku, neće od nje ništa ostati. Tužno u kakvo stanje su doveli stranku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti