Bravo i Građanska Vojvodina: Dijana Hrkalović pokrenula kampanju protiv Brajana Brkovića

Građanski pokret Bravo i Građanska Vojvodina najoštrije osuđuju, kako kažu laži i klevete koje su se na društvenim mrežama pojavile protiv aktiviste Brajana Brkovića.
Bravo i Građanska Vojvodina: Dijana Hrkalović pokrenula kampanju protiv Brajana Brkovića
Foto: 021.rs
Bravo tvrdi da je Dijana Hrkalović na svom nalogu na "X" pokrenula kampanju, a koju su potom prihvatili i raširili režimski botovi i razni drugi anonimni nalozi na društvenim mrežama.
 
"Brajan Brković godinama je već na udaru vladajuće stranke, a ovih dana protiv njega je pokrenuta klasična gebelsovska hajka, čiji je cilj svima dobro poznat, kao i stravični učinci", navela je Građanska Vojvodina u saopštenju.
Navodi se da se to radi pomoću izmontiranog video-snimka na društvenim mrežama kojim se Brković predstavlja kao "nasilnik koji mrzi Srbiju" i "redovno skrnavi srpsku zastavu".
 
Dodali su da se kampanji potom pridružuje "armija samoproglašenih branitelja srBstva" od targetiranog "neprijatelja", među kojima se "posebno istakla" bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović.
"Toj Dijana Hrkalović trenutno se pred Specijalnim sudom sudi se za trgovinu uticajem u slučaju ubistva na tramvajskim šinama (u Beogradu). Ta Dijana Hrkalović relevantna je sagovornica režimskih medija i tabloida, obično u ulozi žustre braniteljice lika i dela predsednika Republike. Ta Dijana Hrkalović optužila je Brajana Brkovića da je 'ustaša', da bi 'Srbe na vrbe', da je 'sledbenik šiptarskih terorista'… Ta Dijana Hrkalović je pandan poželjnog podanika ili reprezenta režima koji je normalizovao nasilje i govor mržnje", ocenila je Građanska Vojvodina.
 
Ta organizacija pita da li će na pretnje Brajanu Brkoviću reagovati proevropski i građanski opozicioni akteri ili će pristati da "nacistički model dehumanizacije političkih protivnika postane deo izborne kampanje".
 
"Da li će se građani Novog Sada suprostaviti fašističkim orgijama u najavi? Ili će čekati da stignu do njih? To je izbor koji je pred svima, i od kojeg zavisi sve ostalo. A 2. juna je samo glasanje", navela je Građanska Vojvodina.
 
"Targetiranje aktivista, građana, političara i drugih, u Srbiji je postala svakodnevica. Zbog toga pozivamo sve da stanu u zaštitu Brajana Brkovića i svakog koga ovaj režim napada. Očekujemo sve više ovakvih napada u narednih 30 dana i spremni smo za njih", dodao je Bravo.
 
Građansku Vojvodinu čine Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Građanska akcija Pančevo, Zelena mreža Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za interkulturnu komunikaciju, Vojvođanski građanski centar i Centar građanskih vrednosti.
  • Lakmus

    28.04.2024 09:46
    Već vidjeno zaboravili
    ste
    jednosmernosta to je
    sve ka sebi tj
    dvostruki arsioini.
    narod to vidi
    Tu iskušenu opasnost ,u dnek upisanu, koja stiže sa starih mesta.
    Da te hvale nikad (i teorijski nemoguće da neko nikad ne učini ništa dobro)
    da te kazne uvek
    ne treba više taj bitan faktor ukaže odmah.Ostalo su nijanse.
  • xqt

    28.04.2024 07:20
    Džabe se trudi
    hrkalovićka pokušava da se vrati u vladajuću garnituru, ali to joj neće uspeti. Jednom je izgubila vođino poverenje. Drugu šansu joj neće pružiti.
  • Apricus

    28.04.2024 04:01
    Već viđeno
    14 karakteristika fašizma

    1. Kontinuirano naglašavanje nacije
    2. Omalovažavanje individualnih i ljudskih prava
    3. Identifikacija takozvanog „neprijatelja“, „izdajnika“ u cilju mobilizacije masa.
    4. Dominacija vojske/militarizam
    5. Osioni seksizam
    6. Kontrola medija, cenzura
    7. Opsednutost "nacionalnom bezbednošću"
    8. Bliska veza između crkve i vlasti
    9. Zaštita interesa vlasnika kapitala
    10. Sindikati su ograničeni, kontrolisani ili eliminisani
    11. Omalovažavanje intelektualaca i umetnika davajući im etikete izdajnika i državnih neprijatelja
    12. Opsednutost osvetom i kaznom
    13. Razulareni kronizam ( dodjeljivanje privilegija i favorizovanog statusa ljudima zbog njihove političke moći ili veza) i neobuzdana korupcija
    14. Namešteni izbori

    Da li vas ovo podseća ne neki režim? Ako ne, onda ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti