Akcija progresivne Vojvodine bojkotuje izbore u Novom Sadu: Ne postoji minimum uslova

Akcija progresivne Vojvodine donela je odluku da ne učestvuje na lokalnim izborima u Novom Sadu.
Akcija progresivne Vojvodine bojkotuje izbore u Novom Sadu: Ne postoji minimum uslova
Foto: 021.rs
APV poziva građane Novog Sada da ne izađu na izbore jer, kako kažu, ne postoje minimalni uslovi za njihovu regularnost.
 
"Nasilno je promenjen Zakon o lokalnim izborima, uz podršku dela opozicije koja je odlučila da izađe na izbore, čime je prekršen sporazum sa Proglasom o minimumu izbornih uslova. Dokazali smo da je od izbora 2022. do decembarskih izbori 2023. u Novom Sadu upisano 38 000 novih birača. Odlukom da se izbori održe 2. juna, ugrožen je proces usklađivanja biračkih spiskova, a od decembarskih izbora broj birača u Novom Sadu je dodatno povećan za oko 5.000", navodi se u saopštenju.
Kažu i da ostaju dosledni ideji suštinskih promena u Novom Sadu, do kojih se, kako kažu, neće doći tako što će im režim udeliti koji mandat.
"Odbijamo da učestvujemo u opsenarskim trikovima režima Aleksandra Vučića i njegovih satelita. Od nas legitimitet za dalju pljačku i uništavanje našeg grada neće imati. Na žalost, stranke sa kojima smo sarađivali u koaliciji Srbija protiv nasilja u Novom Sadu pokazale su da ne razumeju ozbiljnost situacije u kojoj smo se našli, da moraju da podnesu žrtvu zajedno sa ostalim građanima kako bi se izborili za stvarne promene", ističe APV.
 
U ovoj političkoj organizaciji kažu da nastavljaju svoj politički rad samostalno, a da će se baviti temama od životnog značaja za građane Novog Sada i Vojvodine, kao i izbornom krađom, manipulacijom biračima, kroz borbu za poboljšanje izbornih uslova.
 
"Izlaskom na ovakve izbore izneverili bismo očekivanja građana za demokratskim promenama", dodaju u APV.
  • Bojkot

    28.04.2024 10:10
    Bojkot
    Politicka organizacija koja je razotkrila izborne prevare u Novom Sadu. Dosledno u bojkot!
  • boger

    27.04.2024 21:03
    Blago Vučiću
    Divno je biti vladar pored ovakve opozicije.
  • R49

    27.04.2024 20:07
    Pamet opet zakazala
    Parcijalni bojkoti su besmislica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti