Nema ujedinjenja novosadske opozicije: U koliko kolona će izaći na izbore?

Nakon neuspelog dogovora sa centrom i levicom, stranke novosadske desnice nisu uspele ni međusobno da se sporazumeju, te će na izbore izaći na različitim listama, saznaje 021.rs.
Nema ujedinjenja novosadske opozicije: U koliko kolona će izaći na izbore?
Foto: 021.rs
Da dogovora nema vidi se iz toga što je novosadski odbor Narodne stranke demantovao informaciju da u nedelju kreće prikupljanje potpisa sa ostalim strankama desnog spektra.
 
"Mi smo radili na tome da cela desnica bude na okupu, ali je 'produžena ruka' iz Beograda razbila to jedinstvo. Uskoro ćemo obznaniti kako, sa kim i u kom formatu idemo na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu", saopštila je Narodna stranka.
Kako saznaje 021.rs, prema trenutnim pozicijama, jednu listu činiće koalicija NADA (Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret za obnovu Kraljevine Srbije) i Grupa građana oko Branimira Nestorovića "Mi snaga naroda", DJB ide samostalno, a treću listu bi, prema tim informacijama, mogli da čine Narodna stranka i Dveri. 
Oglašavanjem Narodne stranke su potvrđene sve nezvanične informacije da 19 stranaka i pokreta koji čine novosadsku opoziciju nisu, ni posle nekoliko dana pregovora, bili blizu postizanja sporazuma, mada su imali dva takva saopštenja. 
 
 
Potvrda o postignutim dogovorima u opoziciji za sada nema. Vidljivo je da je u razgovorima prvo došlo do podele na dve moguće kolone.
 
Prvu bi činile stranke iz bivše koalicije "Srbija protiv nasilja" sa strankom "Zajedno" i pokretom "Bravo", ali za sada nema informacija o konačnom dogovoru. 
 
U međuvremenu je stigla informacija da je stranka "Zajedno" raspustila Gradski odbor u Novom Sadu, jer su, protivno odluci stranke, doneli odluku da izađu na predstojeće izbore.
 
Akcija progresivne Vojvodine pozvala je na bojkot, što sugeriše da su ispali iz dalje priče o učešću na ovoj listi.
 
Kao druga kolona su pominjani svi koji su desno opredeljeni.
 
U petak uveče su se pojavile informacije o dogovoru desnice, ali ovaj demanti Narodne stranke, kao i saopštenje centrale "Dosta je bilo" da će izaći samostalno, pokazuju da se ova desna grupa podelila.
 
Takođe, pojavile su se informacije da pokret "Mi snaga naroda" ima svog kandidata za gradonačelnika, ali nije sigurno da li će on ostati zajednički kandidat ukoliko taj pokret bude u koaliciji sa NDSS-om i POKS-om.
  • 21000

    28.04.2024 09:56
    Vlada
    28.04.2024 • 09:09
    Ja ne mogu da verujem da u ovolikom gradu ne postoji neka lokalna prica, grupa ljudi koji su ovde rodjeni (ne mora biti nuzno), skolovani, odrasli, koje poznajemo, nego su to iskljucivo stranke i nekakvi pokreti sa centralama i direktivama od negde drugde. Ipak su ovo lokalni izbori i lokalne teme ali izgleda da je danas svako sa svakim u talu i da ne postoje ni najmanje slucajnosti.



    imaš vlado: BRAVO
  • vladaNS

    28.04.2024 09:42
    @Vlada
    Gospodine Vlado, imenjače, svaka reč vam je na mestu u par redova ste narodski, pametno, opisali žalosnu istinu o ovom gradu..... Dodao bih da sa velikim žaljenjem da su svi oni isti, bez obzira koji dres trenutno nose. Na kraju svi se oni obuku u opremu koja prestavlja nazovi elitu, običan narod......? Pa ko još brine za narood? POzdrav iz Vojvodine
  • Filip

    28.04.2024 09:37
    Ja ne mogu da verujem da se svi ovi i dalje bave SOBOM, umesto biračima i temama koje se tiču našeg grada! Pa, baš mene briga ko će s kim deliti resore, mene zanima šta planira da URADI! Ne osnovu toga dajem glas, a ne na osnovu naziva stranke, pogotovo na lokalnim izborima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti