Opština Beočin osnovcima plaća proslavu male mature: Znak pažnje i podrške osmacima

Više od 100 maturanata i njihovih nastavnika iz dve osnovne škole sa teritorije opštine Beočin će i ove godine imati besplatnu proslavu maturske večeri.
Troškove proslave snosiće lokalna samouprava Beočin, potvrdila je predsednica ove opštine Biljana Janković.
Kako navodi, ovo je druga godina zaredom da lokalna samouprava pokriva troškove maturske večeri za maturante OŠ "Jovan Grčić Milenko" iz Beočina i OŠ "Jovan Popović" iz Suseka.
"Ovu novinu smo uveli prošle godine kao znak pažnje i podrške našim osmacima, školama, ali i roditeljima. Još jedna generacija beočinskih đaka će uskoro proslaviti kraj jedne etape svog školovanja i odrastanja i drago nam je što smo u prilici da budemo deo njihovih najlepših uspomena", navela je predsednica ove opštine.
 
Istakla je i da je matura poseban događaj kako za đake, tako i za njihove porodice i prijatelje.
 
"Ideja je bila da uz sve troškove sa kojima se suočavaju roditelji, ne bude brige oko sale za restorane i matursku večeru. Kao što smo prošle godine najavili, radimo na tome da uz besplatne udžbenike koje Opština obezbeđuje svim učenicima osnovnih škola, besplatna matura postane stalna praksa kod nas u Beočinu", rekla je Janković.
  • Beočin

    10.05.2024 22:10
    @Mary Poppins
    Kod nas u Beočinu već jesu besplatni udžbenici. I vrtić. :) Sada i matura. Kada je nešto dobro, to treba i pohvaliti!
  • Mary Poppins

    30.04.2024 09:46
    Bolje da su im palatili udžbenike za šlkolu,umesto što je vlasnik restorana dobio opštinske pare.
  • Ssss

    30.04.2024 09:20
    Znači odoše pare ugostiteljima i muziki a ko se buni taj je protiv naše dece?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti