Vučević postavio blisku saradnicu na mesto ministarke: Ko je Adrijana Mesarović?

Adrijana Mesarović, bliska saradnica Miloša Vučevića, dobila je resor privrede u novom sastavu Vlade Srbije.
Vučević postavio blisku saradnicu na mesto ministarke: Ko je Adrijana Mesarović?
Foto: 021.rs
Kada je Vučević zamenio mesto gradonačelnika Novog Sada za poziciju u Vladi Srbije, pretpostavljalo se da će Mesarović otići sa njim, kao jedna od najbližih saradnica.
 
Ona je međutim ostala članica Gradskog veća Novog Sada zadužena za budžet, finansije i investicije.
Mesarović je rođena u Novom Sadu 1981. godine, gde je stekla osnovno srednje i visoko obrazovanje. Kako navodi u biografiji, ona je master ekonomije.

U zvaničnoj biografiji nije navela koje konkretno škole ili fakultete je pohađala, ali navodi da se obrazovala i u Sautemptonu, u Velikoj Britaniji, kao i da je završila više specijalizovanih obuka "najvišeg nivoa stručnog osposobljavanja iz informatike". 
 
Svoju karijeru u bankarskom sektoru je započela 2008. godine u Direkciji za poslovne aranžmane u Sektoru za korporativno bankarstvo. Navodi i da je dugo radila kao samostalni stručni saradnik u Odeljenju  za velika preduzeća u Sektoru za rad sa privredom, gde je kasnije postala i šefica. 
U biografiji ističe saradnju sa Narodnom bankom Srbije, kao i ministarstvima za resor finansija i privrede, kroz razne projekte. Tu je i višegodišnje iskustvo u radu na finansijskoj konsolidaciji privrednih društava, a od 2014. godine deo je Radne grupe Novog Sada koja je radila na konsolidaciji nekoliko javno-komunalnih preduzeća. 
 
Pomoćnica gradonačelnika je postala 2018. godine, a postala je i predsednica Tima za investicije Grada Novog Sada, te učestvuje i na realizaciji Programa "Srbija 2025" u vezi sa Novim Sadom. Učestvuje u radu i na rekonstrukciji Spensa, kao i na izgradnji mosta-obilaznice oko Novog Sada.
 
Kada je u pitanju imovina Adrijane Mesarović, Agenciji za borbu protiv korupcije je prijavila da poseduje jednoiposoban stan, koji je stekla kupovinom. 
Predsednica je Upravnog odbora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika gde, kako je izvestila Agenciju, dobija skoro 90.000 dinara mesečno. Kao članica Gradskog veća dobija oko 150.000 mesečno.

Komentari 77

  • Master nije magistar

    03.05.2024 11:46
    @ Vera
    "Sve to" ima veze sa "ovom ženom", jer je ona ministar i logično je da se zna šta je po struci. Niko ne kaže da treba da ima češki doktorat, kao neki njen kolega, ali logično je da se zna koju školu je završila.
    Nezavisno od nje, diplome privatnih viših škola se mogu dobiti posle dve ili tri godine studija. Posle toga, neki upisuju državne fakultete i stiču zvanje "master".
    Zakonom iz 2005. godine je utvrđeno da se sa 180 ili 240 ECTS bodova stiče zvanje zavšenog dodiplomskog studija (Bachelor), a sa dodatnih 60 ili 120 ECTS bodova i zvanje master.
    Mnogi roditelji nekad kažu: "Dete mi je završilo fakultet. Još samo da upiše i završi master." Te dve rečenice je svako imao priliku da čuje.
    Koliko je dugo ko studirao, to je samo njegova lična stvar i ništa više.
    Master nije magistar.

  • Lidija

    03.05.2024 08:40
    @(svedok)saradnik
    To ostajanje na poslu do mraka i rad nedeljom može da znači samo jedno u normalnom društvu - nije sposobna da ispuni obaveze za vreme koje je za to predviđeno. To nikako ne znači da se ubija od posla za dobrobit svih nas, već da ne zna, ne kapira, nije sposobna itd. (što nam je svima jasno).
  • Detelinara

    03.05.2024 08:15
    Jasan profil,privatni fax, SNS poslušnica, radi šta joj se kaže- su najbolje preporuke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti