Novosađani pozvani sutra na Trg slobode: Paljenje sveća za stradale u Ribnikaru i kod Mladenovca

Godišnjica masovnih ubistava u školi "Vladislav Ribnikar" i u selima Dubona i Malo Orašje biće u petak, 3. maja obeležena na Trgu slobode u Novom Sadu.
Tokom tragičnih dana u Beogradu je ubijeno deset osoba, a šest je ranjeno, dok je u Duboni i Malom Orašju devet osoba ubijeno, a 12 ranjeno. 
 
"Okupljanjem u Novom Sadu odajemo počast preminulima i šaljemo poruku solidarnosti sa porodicama i prijateljima ubijenih, i istovremeno ukazujemo na to da, nažalost, ni posle godinu dana nismo našli način da nasilje društvu obuzdamo i umanjimo. Pozivamo Novosađane i Novosađanke da se pridruže paljenju sveća u znak sećanja na žrtve dva tragična događaja", poručio je organizator skupa Građanski pokret "Bravo".
Nakon toga će okupljeni prošetati do Varadinskog mosta, gde će u znak sećanja na stradale biti bačeno cveće u Dunav.
Okupljanje je u 18 časova na Trgu slobode.
 
"Što veća prisutnost i podrška su od velikog značaja u očuvanju sećanja na žrtve, ali i u podizanju svesti o potrebi za promenom i suzbijanjem nasilja u našem društvu", zaključuju organizatori.
  • Gordana Pajić

    03.05.2024 10:28
    Tuga
    Vise saosecanja i promisljenosti je trebalo pokazati na izborima. Insistirati da se kradljivci zatvore(kao svi kradljivci) a ne da nam kradljivci pruzaju priliku da "ponovimo izbore". Time bi pokazali unesrecenim ljudima da nije sve uzlud.
  • Страни плаћеник

    02.05.2024 23:57
    Маните се кампање…
    Нико неће заборавити жртве. То сећање ће остати колективно урезано у овом народу.
    Свако ће отуговати на свој начин. Маните се више “организованих шетњи”.
    Ову трагедију и насиље у Србији одавно већ нећемо поправити шетњом.
  • V5

    02.05.2024 21:24
    Postoji način
    Te tragedije treba obeležiti, ali ne na trgu već u crkvama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti