Sasvim druga priča pita Novosađane: Da li ste za zabranu rada kladionica u gradskom jezgru

Udruženje "Sasvim druga priča" saopštilo je da je duboko zabrinuto zbog sve učestalijeg trenda širenja kladionica i kockarnica u centru Novog Sada.
Sasvim druga priča pita Novosađane: Da li ste za zabranu rada kladionica u gradskom jezgru
Foto: 021.rs

Kako navode, Srbija se pozicionirala, kao druga zemlja u Evropi, po broju kladionica i kockarnica, a situacija je posebno alarmantna u Novom Sadu, gde je broj ovih objekata u 2023. godini povećan za čak 31%.

Danas, na svakih 125 Novosađana postoji jedno uplatno mesto ili automat, tvrde u ovom udruženju.

"Činjenica je da se ovi objekti nalaze gotovo na svakom koraku u gradu, bez obzira na fatalne posledice koje imaju na mlade, što jasno ukazuje na ozbiljan problem naše lokalne zajednice. Postavlja se pitanje zašto gradski čelnici nisu prepoznali značaj ovog problema i preduzeli odgovarajuće mere za njegovo suzbijanje i ublažavanje posledica", pitaju iz Sasvim druge priče.

U cilju podizanja svesti građana o ovoj temi i podsticanja na akciju, ovo udruženje navodi da je realizovalo niz aktivnosti.

"Sproveden je gradski referendum, na kome su građani odlučivali, da li podržavaju inicijativu da se zabrani rad kladionica i kockarnica u gradskom jezgru. Kao udruženje, zalažemo se za sprovođenje gradskih referenduma kao najsigurnijeg načina, da vlast ostane u rukama građana, te smatramo da je važno, da se svaki sugrađanin uključi u proces donošenja odluka, koje se tiču naše lokalne zajednice. Pored ovoga, organizovane su i peticije po pitanju zabrane rada kladionica i kockarnica u gradskom jezgru, gde je za svega nekoliko sati na dve lokacije, na Limanskoj pijaci i ispred TC Promenada prikupljeno preko 800 potpisa podrške naših sugrađana, koji su izrazili jasan stav da su ZA zabranu rada kladionica i kockarnica u gradskom jezgru.

Svesni smo, da se ovaj problem ne može rešiti preko noći, ali prvi korak ka ostvarenju jednog od naših ključnih ciljeva je značajno povećanje gradskih taksi na objekte kladionica i kockarnica u gradskom jezgru, dovodeći ih u situaciju, da njihov rad na ovim lokacijama bude ekonomski neisplativ, premeštajući ih na obod grada, što dalje od naših sugrađana
".

Udruženje "Sasvim druga priča" saopštava da je odlučilo da se kandiduje na lokalnim izborima 2. juna, kao grupa građana, zalažući se za zabranu rada kladionica i kockarnica kao jednim od svojih ključnih ciljeva.

Postavljaju i pitanje Novosađanima - kako vam se čini inicijativa o zabrani rada kladionica i kockarnica u gradskom jezgru?

  • Zabraniti

    06.05.2024 08:25
    Zabraniti
    Kockanje je uzrok rasturanja porodica, isto kao i alkohol, kao i narkotici. Veoma često dugovanje na kocki dovodi do ogromnog nasilja u porodici i tragičnih događaja. Dete ubije roditelje, komšije, prijatelje, ne bira,.. Samo da dođe do novca.

    Naravno da ih treba zabraniti jer i mlađa deca školskog uzrasta uveliko stiču navike da se kockaju.

    Dugovi vode u kriminalno ponašanje i zatvorske kazne.
  • Ssy

    05.05.2024 07:42
    Razlog: zlatno doba
    Srbija je postala balkanski Monte Karlo. Verujem da je vodeća zemlja u Evropi po broju kladionica i kockarnica po glavi stanovnika.
  • Kasno

    04.05.2024 21:27
    Kasno ste se setili. Sve kladionice rade onjajn preko mobilnih, a klinci se klade samo tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti