FOTO: Položeni venci na Spomen groblju u Novom Sadu povodom Dan pobede nad fašizmom

Predstavnici Grada i boračkih organizacija položili su vence na na Spomen groblju povodom Dana pobede nad fašizmom - 9. maja.
FOTO: Položeni venci na Spomen groblju u Novom Sadu povodom Dan pobede nad fašizmom
Foto: Grad Novi Sad
Vence je u ime Grada položio gradonačelnik Milan Đurić, zajedno sa predstavnicima Južnobačkog upravnog okruga, Gradskog odbora SUBNOR-a, Organizacije rezervnih vojnih starešina i predstavnicima Vojske.
"Danas se sećamo svih onih koji nisu dočekali taj 9. maj i koji su svoje živote založili da bismo mi danas živeli u slobodi, kao njihovi potomci. Sećamo se i svih preživelih, koji su se snažno borili i uspeli da okuse slobodu nakon svih muka i žrtava. Moramo odati priznanje i savezničkim armijama i zahvaliti svima koji su doprineli ovoj pobedi života nad smrću, dobra nad zlom, zajedno sa našim narodnooslobodilačkim pokretom. Tog dana, 9. maja 1945. godine, sloboda se kapitulacijom Nacističke Nemačke promolila kroz tamne oblake Drugog svetskog rata i ukazala na bolje sutra. Zato je ovaj datum istovremeno i dan vere i nade, dan koji nas osnažuje", rekao je Đurić.
Prisutnima se obratio i predsednik Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova Srbije u Novom Sadu Milovan Vujić koji je istakao istorijsku važnost obeležavanja ovog događaja.
 
"U Drugom svetskom ratu stradao je veliki broj ljudi u Evropi a najviše nedužni civili. Ja kao predsednik SUBNORA- a, i kao potomak borca uz veliku podršku Grada trudiću se da i narednih godina obeležavamo ovaj datum u slavu svih boraca i onih koji su živote dali za našu slobodu i mir", rekao je Vujić.
 
  • vera

    09.05.2024 21:37
    reče Voja Žanetić:
    Danas je dan pobede nad nečim što i stalno i iznova treba pobeđivati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.