Petak u Novom Sadu pun dešavanja: Predstave, žurke, predavanja, izložbe...

Ovaj majski petak pred Novosađanima biće prepun dešavanja, kakav petak i treba da bude.
Petak u Novom Sadu pun dešavanja: Predstave, žurke, predavanja, izložbe...
Foto: 021.rs
Dan će možda biti sunčan, možda kišovit, a možda oba - ne možemo da vam garantujemo.
 
Ono što možemo da sigurno kažemo jeste da će 021 biti tu, kao i uvek, da vas informiše o svim najvažnijim dešavanjima u gradu i šire. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
I u petak je u Novom Sadu moguća kiša. Temperatura će se kretati od 10 do 21 stepen.
 
Relativno povoljne biometeorološke prilike pogodovaće svim hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama. Izvestan oprez se savetuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropate mogu osetiti probleme sa snom i blagu glavobolju. Preporučuje se umerena fizička aktivnost.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada i Sremske Kamenice neće imati struje. Od 8.15 do 10 časova će bez struje biti Dimitrija Avramovića 2-8, 5-17, a za ostale ulice i naselja pogledajte OVDE.
 
Obratite pažnju na radove:
 
- Radovi će se izvoditi na Trgu 1. maja i u delu Marodićeve ulice, od Ulice sestara Ninković do Trga 1. maja. Biće zabranjen saobraćaj na Trgu 1. maja i u Marodićevoj ulici, od Ulice Novosadskog sajma do Ulice sestara Ninković. Rok za završetak posla je 28. jun. 
 
- Režim saobraćaja će biti izmenjen i zbog radova u Pančevačkoj, od Ulice Nikole Mirkova do Oblačića Rada i u Ulici Dimitrija Milovanova, od raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom do objekta broj 2 u Ulici Dimitrija Milovanova. Saobraćaj će biti zabranjen u delu Ulice Pančevačke, od Ulice Nikole Mirkova do Ulice Oblačića Rada i u delu Ulice Dimitrija Milovanova, od broja 2 do Ulice Pančevačke. 
 
Zabranjuje se saobraćaj u Ulici Oblačića Rada u zoni raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom. Ulica Dimitrija Milovanova iz smera Ulice Nikole Mirkova, Ulica Boška Vrebelova iz pravca Nikole Mirkova i Ulica Oblačića Rada iz smera Rumenačkog puta postaju "slepe".   
 
Planirani rok za završetak ovih radova je 7. avgust. 
Gde ići?
 
"Ritam Evrope" je manifestacija kojom Studentski kulturni centar Novi Sad, od 2007. godine, obeležava Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope. Od 18 časova će se održati promocija zbirke poezije Zorana Kostića Caneta "Ukrštene reči" u novoj zgradi SKCNS-a.  
 
Novosadska cvetna pijaca na platou ispred Spensa trajaće od 9 do 18 časova, a biće održana i narednog dana.
 
Predavanje "Evolucija francuske kinematografije" režisera Jovana Vasiljevića počeće u 19 časova u Galeriji Matice srpske, a održava se u okviru pratećeg programa izložbe "Inspirisani Francuskom".
 
Veče umetnosti "ArteMotion" počeće u 19 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg. Ovaj događaj osmišljen je kao skup nastupa mladih umetnika, učenika baletske i muzičke škole, kao i već iskusnijih, kao i mladih umetnika na nivou Novog Sada.
 
Predstava "Poslednji balkanski vampir" igraće se od 19.30 časova na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta.
 
Dečija predstava za uzrast 14+ "Ja, Sizif" igraće se od 17 časova na Maloj sceni Pozorišta mladih, dok će predstava za starije od 15 "Hic Sunt Dracones" početi u 19 časova na Velikoj sceni.
 
Pozorišna predstava "Boing boing" igraće se od 19.30h u Radničkom domu "Svetozar Marković".
 
Tematsko veče posvećenu Elvisu i Prisili Prisli "Love me tender" počeće u 20h u Dekadenciji.
 
"Srpska Umea Fest 12" počeće u 20 časova u Omladinskom centru CK13, a nastupiće bendovi Statico, Noah i Majak iz Beograda, True x Feeling iz Sofije, Homeconflict iz Zagreba, kao i Polywhy iz Novog Sada.
 
Projekcija filma "Nova planeta majmuna: Kraljevstvo" počeće u 20h u KC "Mladost" u Futogu.
 
Jugoslovenka će početi u 21h u Domu kulture.
 
Žurka Electropop počeće u 22h u Borisovom ateljeu.
 
Eva Braun nastupiće od 22.15 časova u Gerili.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.