Koalicija "Udruženi za slobodan Novi Sad" podnela listu za lokalne izbore

Koalicija "Udruženi za slobodan Novi Sad" predala je sinoć u 23.48 sati listu za lokalne izbore u Novom Sadu 2. juna.
Koalicija "Udruženi za slobodan Novi Sad" podnela listu za lokalne izbore
Foto: Koalicija "Udruženi za slobodan Novi Sad"

Oni su, kako kažu, simbolično predali listu na Dan pobede nad fašizmom.

"Dvanaest organizacija udružilo se  u nameri da Novi Sad oslobodimo SNS režima i da svim sugrađanima obezbedimo pravo na normalnost i dostojanstvo", naveli su tom prilikom.
 
Kako dodaju, fokus njihovog programa biće stvaranje prosperitetnog i inkluzivnog okruženja za sve građane, kao i unapređenje obrazovanja, kulture, infrastrukture  i ekonomije.
"Želimo da naglasimo da će se koalicija "Udruženi za slobodan Novi Sad" boriti protiv svakog vida korupcije, te da će težiti ka tome da se u našem gradu uspostavi kultura transparentnosti, odgovornosti i pravde", dodali su.
 
 
Foto: 021.rs.
 
Udružene čine Srpska koalicija NADA (NOVI DSS, POKS) - Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Srbija centar - SRCE, Pokret slobodnih građana, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret za preokret, Građanski pokret Bravo, Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani.
 
 
Prema Zakonu o lokalnim izborima, GIK proglašava izbornu listu najkasnije u roku od 48 časova od prijema izborne liste i potrebne dokumentacije.
 
Do sada je GIK prihvatio pet lista, i to koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS) sa 78 kandidata, SVM-a sa 30 kandidata kao manjinsku listu mađarske nacionalne manjine, Ruske stranke sa 22 kandidata kao manjinske liste ruske nacionalne manjine, Stranke "Istina" sa 25 kandidata kao manjinske liste vlaške nacionalne manjine i listu Grupe građana "Sasvim druga priča - Grad građanima" sa 25 kandidata.
 
Rok za predaju lista ističe 12. maja.
  • Zoran

    10.05.2024 22:48
    Bačeni glasovi
    Opet više lažnih lista opozicije kojima je cilj uzeti što više glasova pravoj opoziciji, tako da očekujem da lažne opozicione liste sačuvaju naprednjaka na vlasti
  • Vlajko

    10.05.2024 15:55
    @lule
    lepo sam ti napisao da je sve stvar matematike. Sada samo pametno ohrabriti i "izvući" što više građana 02.06. na birališta i ova nakaradna vlast ide u prošlost.
  • Zoki

    10.05.2024 14:41
    Sloboda kreće iz Novog Sada , isto je bilo i devedesetih i ista se ekipa okupila ,živeo slobodan naš grad .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.