Sasvim druga priča: Novosađani za zabranu imenovanja funkcionera sa završenim privatnim fakultetom

Grupa građana "Sasvim druga priča", koja učestvuje na izborima za Novi Sad, danas je pitala Novosađane - da li su za zabranu imenovanja funkcionera sa završenim privatnim fakultetom.
Sasvim druga priča: Novosađani za zabranu imenovanja funkcionera sa završenim privatnim fakultetom
Foto: 021.rs

Kako saopštavaju, oni se zalažu za sprovođenje gradskih referenduma, kao ključnog mehanizma za održavanje vlasti u rukama građana.

Iz "Sasvim druga priče" ističu, da je svaki građanin ključan deo procesa donošenja odluka, koje se tiču grada, pa stoga aktivno promovišu osnaživanje Novosađana, da učestvuju u političkom životu.

Iz ove organizacije navode da su u prethodnom periodu sproveli tri "referenduma", koji su bili trenutak prekretnice u gradskoj politici.

"Glas Novosađana se daleko čuo. Na lokaciji Riblje pijace, građani su jasno stavili do znanja svoj stav protiv izgradnje podzemne garaže, dok su na referendumu kod Poliklinike podržali ideju izgradnje Gradske bolnice. Na referendumu, koji se odnosio na pitanje da li podržavate inicijativu da se zabrani rad kockarnica i kladionica u gradskom jezgru, više od 99% sugrađana podržalo je ovu inicijativu. Ovi rezultati jasno pokazuju snagu i podršku, koju građani pružaju inicijativi za direktno učešće u političkom procesu. Današnji referendum, o zabrani imenovanja funkcionera sa završenim privatnim fakultetima, na uglu Modene i Zmaj Jovine ulice, predstavlja još jedan primer učešća građana u procesu donošenja odluka".
 

U saopštenju se ocenjuje da je sprovođenje referenduma već dovelo do konkretnih promena u svesti Novasađana i da nesumnjivo predstavlja korak ka većem uključivanju  građana u politički proces.

Postavljaju i nova pitanja Novosađanima - kako vam se čini inicijativa za sprovođenje gradskih referenduma za sve bitne odluke u gradu?

  • Rale

    14.05.2024 18:51
    pa i predsednik je zavrsio drzavni a ne neki tamo privatni
  • w

    14.05.2024 11:36
    Treba birati poštene ljude i sa iskustvom u rukovođenju. Nije bitno šta su završili. Nešto zabranjivati što nije po zakonu i ustavu karakteriše grupu građana kao neznalice i ljude koji nemaju pojma o čemu pričaju nego samo provociraju i privlače medijsku pažnju na pogrešan način. Što dalje implicira da se brinu o očekivanom parčetu kolača posle izbora.
  • Nikola

    14.05.2024 09:59
    Naravno da treba zabraniti!
    Pojavili se razni menadžeri sa privatnih fakulteta, diplomirani di dzejevi, čuda, svaka grana je postala nauka!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.