Nemačke kobasice, poljski pirogi i balkanska gibanica zamirisali Poljoprivrednim sajmom

Nemačke kobasice, poljski pirogi i balkanska gibanica spremani su danas uživo u EU paviljonu na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.
Ručak su za posetioce pripremale zamenica ambasadora Evropske unije u Srbiji Plamena Halačeva i ambasadorka Nemačke Anke Konrad, dok je goste poslužio poljski ambasador u Srbiji Rafal Pavel Perl.
 
Osim evropske hrane, posetioci su mogli i da čuju nešto o iskustvima iz Evropske unije od brojnih stručnjaka, koji su učestvovali u programu EU paviljona, prenela je EU Info mreža.
Predstavljeni su roboti i senzori, kao i moderne tehnologije koje se koriste u poljoprivredi, a bilo je reči i o ćelijskoj poljoprivredi i mesu iz laboratorije.
 
Veliko interesovanje ponovo su izazvale radionice o IPARD fondovima, uz učešće stručnjaka Ministarstva poljoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja koji su dali više informacija o konkurisanju i konkretnim merama.
Deo programa bio je i panel "Regionalna saradnja u oblasti poljoprivredne politike - ključni alat za EU integracije", u organizaciji nemačke ambasade u Beogradu.
 
U nastavku programa, u ponedeljak će biti reči o kvalitetu hrane u Srbiji i EU, o savremenoj proizvodnji voća i povrća, o važnosti zdrave životne sredine za zdravu hranu, kao i o budućnosti biogasa i njegovoj primeni u poljoprivredi.
 
Za ručak će biti zaduženi ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre i ambasador Češke Tomaš Kuhta. 
  • /

    20.05.2024 14:19
    /
    @Ilja
    nemamo.
    sve je to astrougarsko
  • Логичар

    20.05.2024 11:30
    Има ли нечег српског?
    ..или је и то све у пакету предато зарад ЕУ шарене лаже?
  • Ilja

    20.05.2024 06:40
    Lično sam protiv nemačkih wurstova i poljskih piroga u srcu Srpske Atine! Nemamo li dovoljno naših kvalitetnih kobasica i predivne testenine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.