Više od hiljadu Novosađana obavilo besplatni preventivni pregled u Domu zdravlja i u KCV-u

Više od hiljadu Novosađana pregledano je juče na preventivnim pregledima u Domu zdravlja "Novi Sad" i u zgradi Poliklinike Kliničkog centra Vojvodine.
Više od hiljadu Novosađana obavilo besplatni preventivni pregled u Domu zdravlja i u KCV-u
Foto: Pixabay
Kako piše Dnevnik, građani su u proseku čekali 15 do 20 minuta na pregled.
Svi zainteresovani su mogli bez zakazivanja i uputa da izmere krvni pristisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku. 
Nakon pregleda, oni kod kojih postoji sumnja na bolest, upućeni su na dodatnu dijagnostiku, dok su ostalim pacijentima specijalisti pružali savete i preporuke.
 
Ministarstvo zdravlja je pozvalo građane da redovno odlaze kod lekara, a ne samo kad ih nešto zaboli.
  • BUCA

    20.05.2024 18:47
    @Dragica
    Ništa nije bilo bolje ni ispred KCV brojevi se delili nasumično ali nije bila očekivana gužva, za toliki grad je mali odziv građana! Lekari, sestre i Direktorica Edita Stokić ( bila sve vreme s nama i jako ljubazna i predusretljiva ) svi su bili jako ljubazni i sve je prošlo bez problema jedino eto ta podela brojeva umalo da izazove tuču jer nije ko je kad došao već ko je kad uspeo da ščepa broj koji na kraju ništa nije značio i mogao si sve navedene preglede da obaviš a ne samo jedan! Sve pohvale za dr.Editu Stokić, sve lekare, sestre, obezbeđenje verujem da su popadali od umora!
  • Dragica

    20.05.2024 09:03
    Sramno
    Bila ispred DZ LIMAN već u 6,30 do 7,30 bilo je već oko 1oo građana. Tada se otvaraju vrata DZ i dva čoveka iz obezbeđenja počinju da dele brojeve uz stampedo koji su ljudi tada napravili. Oni tada objašnjavaju da se može dobiti broj za SAMO jedan pregled a ne za dva ili više. Vrhunac je bio kada je jedan radnik obezbeđenja ušao u masu i počeo da nasumice tj ko dohvati dobije broj. Malo bolje organizuje podelu brojeva jer ovde skoro da je došlo do tuče
  • Aleksej

    20.05.2024 08:08
    Uh...
    Mogu da zamislim. UZ abdomena ne moze da se zakaze mesecima (nego odes privatno i resena stvar), a sada su u jednom danu pregledali koliko hiljada. ;) Sigurno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.