Mesna zajednica "Veternik" želi ulicu Blagoja Jovovića: Komisija u utorak o tome i drugim predlozima

Na sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta, u utorak će se odlučivati o imenovanju nekoliko ulica u Novom Sadu i okolini.
Mesna zajednica "Veternik" želi ulicu Blagoja Jovovića: Komisija u utorak o tome i drugim predlozima
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju Skupštine grada, razmatraće se peticija Fondacije "Svetozar Miletić" za davanje naziva ulici u Novom Sadu po Ljubanu Jednaku, kao i predlog 549. motorizovane brigade "Car Dušan Silni" iz Beograda da ulica u Futogu dobije ime po Iliji Jeličiću.

Ova ulica se trenutno zove "Nova 3".

Komisija će takođe razmatrati predlog Saveta Mesne zajednice "Sremska Kamenica" za imenovanje jedne ulice u Sremskoj Kamenici po Milunki Savić, a jedne po ruži vetrova.
 
Mesna zajednica "Veternik" predložila je da se ulica "Nova 104" ubuduće zove Ulica Blagoja Jovovića, a KUD "Petefi Šandor" iz Budisave traži da jedna ulica dobije ime po Kalmanu Feheru.
Komisija će, osim ovih, razmatrati i predlog Džudo kluba "Vojvodina" da jedna ulica u Novom Sadu dobije ime po Svetozaru Mihajloviću Draži.
 
Razmatraće se i predlog Republičkog geodetskog zavoda za davanje naziva ulicama u Petrovaradinu na području Alibegovca i ulicama u Sremskoj Kamenici. 
  • Mima

    23.05.2024 21:31
    Novost
    Mesna zajednica veternik treba da ima centar, jedini koji nemaju igraliste za decu klupe gde bi mogli statiji ili roditelji da sednu kad izvedu dec, uzas koliko je neuredjen
  • Dejo

    20.05.2024 20:03
    Dada
    Zasto nebi nosila ime heroja koji je izvsio atentat na ustasu.Treba da bude gradjanima te ulice cest i ponos sto ce njihova ulica nositi ime velikog coveka.
  • zztop

    20.05.2024 18:35
    Još davno je albert einstein rekao da su svemir i ljudska glupost beskrajni, al za svemir nije siguran ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.