Narodna stranka i Dveri: Ulicu Narodnog fronta u Novom Sadu preimenovati u Solunskog fronta

Koalicija Dveri i Narodne stranke saopštila je da će predložiti da Ulica Narodnog fronta i Bulevar Evrope u Novom Sadu promene imena.
Narodna stranka i Dveri: Ulicu Narodnog fronta u Novom Sadu preimenovati u Solunskog fronta
Foto: 021.rs
Kako navode, predložiće da Ulica Narodnog fronta promeni ime u Ulica Solunskog fronta.
 
Takođe, predložiće i da se promeni ime Bulevara Evrope u Vožda Đorđa Stratimirovića.
Kako obrazlažu, "Đorđe Stratimirović, rođeni Novosađanin, bio je komandant srpske vojske u revoluciji 1848. godine iz vremena stvaranja Srpske Vojvodine i kultna je ličnost naše bogate istorije".
"Novi Sad, koji je u 19. veku bio središte kulture i istorije Srba, koji je nazvan Srpska Atina po tome što su se u njemu okupljali najobrazovaniji i najviđeniji Srbi, mora negovati sećanje na sve velikane i događaje iz njegove istorije koji su doprineli konačnom ujedinjenju sa maticom Srbijom", smatraju Dveri i Narodna stranka.
 
Zbog čega predlažu da Novi Sad ostane bez Ulice Narodnog fronta i Bulevara Evrope, nisu naveli.

Komentari 100

  • NSvetlana

    25.05.2024 07:16
    Samo pitam
    Te dve stranke još postoje? Baš u Novom Sadu!?!
  • Hertz

    25.05.2024 02:56
    Snažan efekat
    Isto kao naziv one pesme "Ako kupite ovu ploču (život će vam biti bolji)".
    Obavezno ovo treba uraditi, jer će obnoviti sećanje na, u narodu već skoro potpuno zaboravljen, herojski prodor naše i savezničke vojske u I svetskom ratu. Ali, zašto se mora onda konstantno, čak i pomoću imena ulica, vršiti bestidna revizija i/ili zataškavanje herojske, antifašističke borbe naše vojske u II svetskom ratu? Zašto mora da se menja postojeće ime koje jednako asocira na pobedu, umesto da se jednostavno, Solunskog fronta nazove neka novoizgrađena ulica?
  • Trpimir

    24.05.2024 21:43
    Ne budalesajte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.