VIDEO: Atheist rap slavi 35 godina postojanja - poslušajte novi singl

Na današnji dan, 22. maja 1989. godine, nastao je jedan od, što bi mladi rekli, najjačih novosadskih bendova - Atheist Rap.
VIDEO: Atheist rap slavi 35 godina postojanja - poslušajte novi singl
Foto: Željko Mandić

Ravno tri i po decenije Atheist Rap praši putevima uže nam i šire domovine, ali i Evrope. 

Krenulo je od "Kapije", na početku su imali sedam svirki, a četiri probe.
 
"Publika gleda nas, a ja gledam televizor. Postojao je neki "music box" i na televizoru iznad šanka sve vreme idu spotovi. I sve vreme svirke ja gledam spotove, a publika gleda nas. I traže 'Kreni prema meni'. Tražili su svašta i onda mi kao sviramo, a to ne liči ni na šta", prisetio se 2019. godine Dr Pop tih početaka u razgovoru za 021.rs povodom tri decenije od osnivanja benda.
Povodom 35 godina od osnivanja benda Atheist Rap je organizovao turneju. U Novom Sadu su već nastupili, a sledeća adresa im je moto skup u Šapcu, 24. maja.
 
Nekoliko dana pred dan osnivanja benda objavljen je i spot za singl "Sueprstar". Kako poručuju, "prešli su tačku - nemamo više izbora/ živi brzo - umri mlad, odavno nije opcija". 
 
U svakom slučaj, poslušajte kakvom se pesmom "dede vraćaju u grad".
 
  • gitarista

    22.05.2024 11:50
    Nikad nisam voleo "pank" muziku. Aranžman, kompozicija, vokal(i), sviranje sa stilom je muzika moje mladosti. Ukusi se razlikuju, ali ovo muzika moje mladosti nije bila.Ko voli, neka izvoli.
  • Radivoje Rokvić

    22.05.2024 11:45
    Čestitke
    Svaka čast na istrajnosti i doslednosti sve ove godine. Svirali vi nama još 100 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.