Argumentovana rasprava o imenima Narodnog fronta i Bulevara Evrope: Komunisti, "rođeni Novosađani"

Koalicija "Volim Novi Sad", koju čine Dveri, Narodna stranka i Živim za Srbiju, dodatno je "argumentovala" svoju ideju da se promene nazivi Bulevara Evrope i Ulice Narodnog fronta.
Oni su reagovali na poruku Aleksandra Odžića da takvu ideju "odnesu u Beogradu", navodeći da su Novosađani ponosni na svoje ulice, kao i na slavnu tradiciju antifašizma.
 
Međutim, desničarska koalicija sada smatra da je "sećanje na Solunski front i epopeju srpskog naroda zahvaljujući kojoj je Vojvodina prisajedinjena Srbiji dobra umesto naziva ulice Narodnog fronta čija je komunistička ideologija donela mnogo zla srpskom naodu".
Zatim, smatraju i da Bulevar Evrope simboliše "onu Evropu koja nas je bombardovala 1999. godine, koja hoće da primi neko Kosovo u Savet Evrope i obeleži nas kao genocidan narod", te da zbog toga ne treba da ima bulevar u Novom Sadu.
 
Umesto toga, bulevar treba da se po Đorđu Stratimiroviću, rođenom Novosađaninu. 
Naziv uličice Stratimirovićeva - ne govori o kome se radi - mitropolitu Stefanu Stratimiroviću ili Đorđu. Đorđe Stratimirović je istorijska gromada srpskog naroda i Srpske Vojvodine i mnogo 'stariji' Novosađanin od nekih koji su digli glas protiv ove inicijative - sviđalo im se to ili ne", kažu u ovoj koaliciji.
 
U ovoj argumentovanoj raspravi između dve izborne liste, iz Dveri i Narodne stranke ističu da su nosioci liste "Volim Novi Sad" Ivana Stojanović i Aleksandar Maksimović "rođeni Novosađani, pa ih niko neće kao osvedovečene patriote proterivati za Beograd". 
 
"Lepo je što su mnogi pokazali svoje pravo 'demokratsko' lice čijim bi dolaskom na vlast ponovo zavladao vojvođanski komunistički teror koji smo trpeli više od 70 godina", zaključuju ovu vrhunsku političku raspravu u Narodnoj stranci i pokretu Dveri.
  • Marko

    23.05.2024 11:30
    Ha ha!
    Maksimovic zaboravio da mu je sva familija pre 90tih bila na funkcijama u KPJ. Toliko o desnicaru!
  • Student

    23.05.2024 10:26
    Preletač
    Ko je uopšte ovaj Maksimović? Trenutno je veliki desničar i nacionalista, a pre par nedelja je i dalje bio u levičarskoj stranci Zajedno. Pre toga je bio u nekom manjem pokretu, a pre toga u Narodnoj stranci. Kao neko ko je simpatizer novosadskog odbora stranke Zajedno, postavio bih im pitanje da li su uopšte proveravali ljude koje su postavljali na visoke funkcije?
  • Vera

    23.05.2024 01:42
    Predlozena imena "Solunski front" i "Đorđe Stratimirović", su casna imena i mi nemamo nista protiv njih. Ta imena treba dati novim ulicama, Novi Sad se siri, grade se nove ulice. A nikako ne ukidati postojeca imena, ona su svedok prohujalih vremena kojih se ne stidimo.
    Evropa nas je bombardovala ali u Francuskoj nije promenjeno ime nijednoj ulici koja nosi srpsko ime. U sred Pariza se proteze Avenue Pierre I de Serbie. Ili rue de Belgrade u 7 arondismanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Festival "Infant" od 14. do 18. juna

Ovogodišnji INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, održaće se od 14. do 18. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.