Četvrtak pred Novosađanima: Koncerti, predstave, tribine, predavanja...

Novi dan je pred Novosađanima i to jednako topao i nestabilan kao i prethodni.
Četvrtak pred Novosađanima: Koncerti, predstave, tribine, predavanja...
Foto: 021.rs
Što se tiče dešavanja - ima ih mnogo, a vi proverite u nastavku šta vas može interesovati.
 
Kao i uvek, 021 je tu da vas informiše o svim najvažnijim dešavanjima u gradu i šire. Pa, da počnemo sa prognozom...
Vreme
 
U četvrtak će biti nestabilno, a temperatura će biti od 14 do 25 stepeni. Vetar slab do umeren severozapadni.
 
Srčanim bolesnicima, kao i osobama sa respiratornim tegobama i varirajućim krvnim pritiskom se savetuje oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su osećaj malaksalosti, promenljivo raspoloženje i glavobolja.
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Veternika i Kisača neće imati struje. Od 8.30 do 9.30 časova će bez struje biti Hadži Svetića 12-18, a za ostale ulice pogledajte OVDE.
 
Režim saobraćaja izmenjen je u delu Radničke ulice zbog izgradnje vrelovodnog priključaka za objekat na broju 32. Za vreme radova zauzimaće se po potrebi jedna saobraćajna traka uz gorenavedeni objekat za potrebe gradilišne mehanizacije, dok će se saobraćaj odvijati uz naizmenično propuštanje vozila. Ova izmena će važiti do 17. juna. 
 
Saobraćaj je zabranjen u delu Veternika, na ukrštanjima ulica sa Novosadskim putem, a zbog obnove kolovoza na Novosadskom putu, na deonici od Ulice Nova 1 (Heroji sa Košara) u Veterniku do Mačvanske ulice u Novom Sadu. Do sada je ova izmena važila za smer od Veternika ka Novom Sadu, ali sada to važi za suprotan smer - od Novog Sada ka Veterniku. Ova je na snazi do 3. juna.
 
Deo Sremske Kamenice sutra neće imati vode. Zbog radova na sanaciji havarije na cevovodu DN 500, postoji mogućnost da stanovnici Mišeluka i Tatarskog brda ostanu bez vode. Isključenje je planirano od 8 do 13 sati.
 
Obratite pažnju na radove:
 
- U toku je košenje trave na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci, koje će trajati do 30. maja. Radovi se izvode u pokretu i u zoni radova zatvorena je zaustavna saobraćajna traka u dužini do pet kilometara. Radovi su obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
 
- Radovi se izvode na Trgu 1. maja i u delu Marodićeve ulice, od Ulice sestara Ninković do Trga 1. maja. Zabranjen je saobraćaj na Trgu 1. maja i u Marodićevoj ulici, od Ulice Novosadskog sajma do Ulice sestara Ninković. Rok za završetak posla je 28. jun.
 
- Režim saobraćaja je izmenjen i zbog radova u Pančevačkoj, od Ulice Nikole Mirkova do Oblačića Rada i u Ulici Dimitrija Milovanova, od raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom do objekta broj 2 u Ulici Dimitrija Milovanova. Saobraćaj je zabranjen u delu Ulice Pančevačke, od Ulice Nikole Mirkova do Ulice Oblačića Rada i u delu Ulice Dimitrija Milovanova, od broja 2 do Ulice Pančevačke. 
 
Zabranjen je saobraćaj u Ulici Oblačića Rada u zoni raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom. Ulica Dimitrija Milovanova iz smera Ulice Nikole Mirkova, Ulica Boška Vrebalova iz smera Nikole Mirkova i Ulica Oblačića Rada iz smera Rumenačkog puta su "slepe".   
 
Planirani rok za završetak ovih radova je 7. avgust. 
Gde ići?
 
Novo izdanje Language cluba održaće se od 20 časova u Radio kafeu u Svetozara Miletića 45.
 
Izložba "Mesto susreta" Nebojše Lazića i Džefrija Sipela biće otvorena u 19 časova u Malom likovnom salonu.
 
Savetovanje o književnosti za decu i mlade održaće se u maloj sali Matice srpske od 10.30 časova.
 
Otvoreni humanistički seminar "Šta nam dosada može reći o modernosti" održaće se od 12 časova u svečanoj sali Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.
 
U okviru ciklusa predavanja Svet digitalne umetnosti, od 14 časova će se u Američkom kutku u Novom Sadu pričati o Festivalu "Videoforme 2024", održanom u Francuskoj.
 
Predavanje "Primene veštačke inteligencije u farmakologiji" dr Ivana Tanasijevića počeće u 18h u Kulturnoj stanici Svilara.
 
U okviru ciklusa Razgovori u ŽeNSkom muzeju, književnica Zdenka Valent Belić  predstaviće život i rad Albine Podgradske, autorke drame Sirota Mileva iz Bosne u našoj civilizaciji godine 1878, koja će u režiji Anđelke Nikolić biti izvedena na ovogodišnjem Sterijinom pozorju. Događaj počinje u 19 časova, a održaće se u Savezu kulturne umetničke prakse u Kreativnom distriktu (Bulevar despota Stefana 5, Radionica).
 
U okviru večeri Radikalne poezije u CK13 će o odnosu poezije i otpora, (anti)politike, i marginalizacije razgovaraju Met Sedijo, Gabor Đukič i Mark Lošonc. Događaj počinje u 19 časova.
 
Stend-ap šou Nebojše Grujića "Dođoš" počeće u 20h u Gimnaziji "Laza Kostić".
 
Projekcija iranskog filma "Through the Olive Trees" počeće u 21h u Salonu u Radničkoj 27.
 
Julijana Vincan i njen bend "Golden Tina – Tribute To Tina Turner" sviraće u Domu kulture od 21 čas.
 
Balet u dva čina "Otelo" igraće se od 19 časova na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta.
 
Dečija predstava "Potraga za plavim zecom" igraće se od 18 časova na Maloj sceni Pozorišta mladih.
 
Od 19.30 časova će se na Velikoj sceni Pozorišta mladih igrati gostujuća predstava "Ljubav u Savamali".
 
Karaoke veče u Gerili počeće u 19h.
 
NBA kviz održaće se od 19 časova u London pabu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Festival "Infant" od 14. do 18. juna

Ovogodišnji INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, održaće se od 14. do 18. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.