Utvrđene kvote za upis studenata na fakultete Univerziteta u Novom Sadu

Utvrđene su kvote za upis studenata u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija koji se finansiraju iz budžeta Vojvodine, saopštila je Pokrajinska vlada.
Utvrđene kvote za upis studenata na fakultete Univerziteta u Novom Sadu
Foto: 021.rs
U pitanju su studentima koji će studirati na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, kao i na visokim školama strukovnih studija čiji je osnivač Pokrajina.
 
Utvrđene su kvote i za budžetska mesta za upis u prvu godinu master i doktorskih akademskih studija na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, kao i za prvu godinu master strukovnih studija na visokim školama čiji je osnivač Pokrajina.
Ukupan broj studenata koji se mogu upisati u prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija, koji se finansiraju iz budžeta Vojvodine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, u školskoj 2024/2025. godini jeste 5.651.
 
Za upis na prvu godinu master i doktorskih studija na finansiranju iz budžeta Pokrajine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu, u novoj školskoj godini predviđena su 2.944 budžetska mesta. 
Prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija u školskoj 2024/2025. godini, na budžetu će moći da pohađa 1.021 brucoš.
 
Predviđeno je i to da se na budžetska mesta u prvu godinu master strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija mogu upisati 32 studenta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Festival "Infant" od 14. do 18. juna

Ovogodišnji INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, održaće se od 14. do 18. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.