FOTO, VIDEO: Novosadska ulica nedavno rekonstruisana - već je pod vodom

Stanovnik Ulice Nikole Tesle, kod Jodne banje, obratio se redakciji 021.rs nakon što je, posle kiše, ulica poplavljena. Ovaj deo ulice je nedavno rekonstruisan.
FOTO, VIDEO: Novosadska ulica nedavno rekonstruisana - već je pod vodom
Foto: 021.rs
Stanari su i ranije imali problema sa skupljanjem vode u ulici, jer je niža od okolnog terena.

Međutim, situacija se nije popravila.
Izgradnja saobraćajnih površina, javnog osvetljenja, kanalizacije, vredna 176,2 miliona dinara, završena je u decembru, a ovih dana bi trebalo da se završe ostali radovi u delu kod Ulice Pere Dobrinovića. 
Novosađanin koji se požalio redakciji 021.rs kaže da mu dođe da tuži Grad i izvođače radova. Dodaje i da im je prilikom radova više puta skretana pažnja šta su problemi i kako ih najbolje ukloniti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radio 021 (@radio_021)

 
Smatra i da je posao urađen "ofrlje i bez pravog nadzora". 
 
"Prošli auto koji je stajao ovako parkiran je imao problem posle svake poplave. Kupili smo drugi i sad možemo da očekujemo slične probleme. O podrumu u kući neću ni da vam govorim, jer ne znam kad bi se završilo", kaže Novosađanin.
 
  • Bačvan

    28.05.2024 10:06
    E pa
    Nemački i francuski gradovi često 'plivaju u vodi' (mnogo gore od Novog Sada), i nažalost, ne mogu da reše svoje probleme sa površinskim odvodom vode (već decenijama unazad), uprkos velikom novcu kojim raspolažu.

    P.S.
    Moraće se raskopati ceo grad radi znatnog predimenzionisanja prečnika odvodnih cevi.
    Naime, stalno to onavljam (već 3 decenije) to ne može da se radi samo na tzv. 'crvenim tačkama'.
    Prosto, mora se uraditi potpuno nova mreža dosta većih dimenzija (čitaj: duplo većeg prečnika).
  • Jakobsfield

    26.05.2024 11:56
    Voda voda
    Doha (Qatar) je izgrađena na kamenitoj pustinji, znači vodu ne upija podloga. Na najmanju kišicu je plivala, a voda se po doljama u gradu zadržavala nedeljama, ako ih velike cisterne nisu ispumpavale. Meni na trećem nivou podzemne garaže voda do kolena. E, onda su pre svetskog prvenstva potpuno rekonstruisali površinsku kanalizaciju. Još odranije su veliki objekti imali rezervoare (kišničare, što bi mi rekli), u koje se voda iz pljuska slivala, pa prepumpavana u sistem. Pored autoputeva bazeni koji prihvataju prvi nalet pljuska. Šta je pisac hteo da kaže? 21. vek je. Neko je lepo ranije komentarisao londonski metro. Ja sam laik, ali: ako dobar deo Holandije već skoro 1.5 vek stoji na polderima i pumpama, da li je moguće da Novi Sad ne može rešiti atsmosferske vode (svaka čast 50 ili 100-godišnjim padavinama). Uzgred, u pravu je i onaj koji je rekao: obuj čizme, i raščisti slivnik ispred kuće.
  • Sale

    26.05.2024 10:47
    Isti slucaj
    Isto i kod nas na Vidovdanskom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Festival "Infant" od 14. do 18. juna

Ovogodišnji INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, održaće se od 14. do 18. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.