GARI pokazna vežba sutra u Petrovaradinu: Stručno rešenje za alergene probleme

Grupa građana GARI - Građanska Akcija za Razvoj i Inovacije, poziva javnost da na Svetski dan parkova 24. maja prisustvuju jedinstvenoj stručnoj ekološkoj vežbi.
GARI pokazna vežba sutra u Petrovaradinu: Stručno rešenje za alergene probleme
Foto: 021.rs
Cilj je rešavanje, uklanjanje i suzbijanje alergenih invazivnih vrsta.
 
Ova ekološka pokazna akcija biće održana u Petrovaradinu na uglu ulica Zlatarićeve i Božidar Adžije u 17 sati.
"Uticaj alergenih invazivnih vrsta na funkcionisanje Novog Sada ima izrazito nepovoljan status, čija se dalja problematika veoma negativno odražava kako na zdravstveno i socijalno stanje stanovništva (izazivajući dermatitis) tako i na samu gradsku infrastrukturu, narušavajući pri tome estetski i vizuelni indentitet grada", navode.
Republika Srbija donošenjem Uredbi o merama za suzbijane i uništavanje korovskih biljaka 2006. godine propisala je pravilnik u kome je svako dužan da korovske biljke suzbija na svom posedu što je primerena i  ispravna odluka.
 
Međutim, JKP "Gradsko zelenilo", kao ustanova od javnog značaja često u svojim svojim  delovanjem u medijima poziva građane da poštuju pomenutu Uredbu, ali je kuriozitet da su upravo oni ti  koji ovu odredbu prvi krše, napominju.
 
"Pokaznom ekološkom vežbom želimo pre svega da skrenemo pažnju javnosti na ovaj decenijski problem, ali i da uz pomoć struke ukažemo i pravilno edukujemo kako se na adekvatan način ophodili u procesu  rešavanja i suzbijanja alergenih invazivnih vrsta. Nama kao članovima GARI-ja građansko, ali i ljudsko  dostojanstvo nalaže da na teme i probleme od javnog značaja ne zatvaramo oči, već da na njih adekvatno  reagujemo kada nadležne službe očigleno neće ili ne žele", navode u ovoj organizaciji.
  • Gari

    26.05.2024 20:26
    @pera
    @pero bolje da si došao na pokaznu vezbu, nešto bi naučio!
  • Bibi

    24.05.2024 03:34
    Bravo GARI!
    Hvala GARI na proaktivnoj reakciji i edukaciji . Sramota je da gradske vlasti ignorisu ovaj decenijski problem i da glupi narod nastavlja da glasa za iste. 'Gradsko zelenilo" je totalno nepismeno. Zaista sramota! GARI treba vas postaviti u upravu Gradskog Zelenila ne samo da ste strucniji nego imate i prava resenja!
  • pera

    23.05.2024 23:12
    ..
    SNSgari, paljba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Festival "Infant" od 14. do 18. juna

Ovogodišnji INFANT - Internacionalni festival alternativnog i novog teatra, održaće se od 14. do 18. juna, u Srpskom narodnom pozorištu i Pozorištu mladih.