Đurić ravnodušan na najavu prijave zbog zloupotrebe funkcije u kampanji: Svaku odluku ću ispoštovati

Gradonačelnik Milan Đurić nije pokazao zabrinutost što je Transparentnost Srbija najavila da će podneti prijavu protiv njega Agenciji za sprečavanje korupcije.
Đurić ravnodušan na najavu prijave zbog zloupotrebe funkcije u kampanji: Svaku odluku ću ispoštovati
Foto: 021.rs
U kratkoj izjavi za 021.rs, gradonačelnik je samo rekao da svako može da podnese prijavu i nije želeo da komentariše razloge zbog kojih će se tražiti njegova odgovornost zbog zloupotreba javne funkcije u kampanji.
Iz Transparentnosti Srbija su za 021.rs naveli da će podneti prijavu protiv gradonačelnika Novog Sada ne zato što vodi funkcionersku kampanju, jer zakon ne sankcioniše fabrikovanje događaja na kojima se pojavljuje Đurić, nego zbog toga što ga na većini tih događaja prati prva na listi "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" dr Vesna Turkulov.
 
Programski direktor organizacije Transparentnost Srbije Nemanja Nenadić je objasnio da se iz medija i sa zvaničnog naloga Đurića vidi da pored funkcionerske kampanje uz sebe često ima i Vesnu Turkulov koja nema nijednu javnu funkciju, tako da se ovde radi o stavljanju javnih resursa u funkciju partijske promocije.
Đurić je za 021.rs po pitanju zloupotreba u kampanji samo naveo da svako može da podnese prijavu, a da je Agencija tu da oceni da li je bilo kršenja propisa.
 
"Svako može da podnese prijavu. Kada podnesu prijavu, određeni nadležni organi će odlučivati o prijavi ili prijavama, i svaku odluku ćemo ispoštovati", rekao je Đurić za 021.rs.
 
Dodajmo i da je Transparentnost Srbija i u prethodnim izbornim ciklusima podnosila prijave protiv pojedinih funkcionera, ali da je Agencija i kada je reagovala, to bilo mesecima posle kampanje i to samo sa opomenama.
  • Voja

    24.05.2024 13:26
    Odluke
    Svaku odluku koju donesem ću ispoštovati.
  • Leteći taxi

    24.05.2024 12:32
    U stručnoj litraturi ovaj nedostatak osećaja i uočavanja razlike izneđu dozvoljenog i nedozvoljenog se označava kao "moralni idiot".
  • milicica

    24.05.2024 11:49
    manite se gluposti
    od prijave neme koristi a i prati ga kao verovatno buduca gradonacelnica ima mnogo vecih probl u jeku izbora. Pozicija se bori svim sredstvima da ostane na vlasti a opozicija samo da kuka ,izmislja nove razloge protiv izbora pa kad su ih trazili mislim na izbore sto odmah nisu poceli sa pripremama nego su dozvolili sebi da ne postuju ni ono sto su trazili i dobili. Diletanti. Nikad niko nije osvojio vlast bez izbora i zato kusujte, ne varajte kao i oni protiv kojih se borite i ne trazite da vi smete a oni ne. Borba za fotelje i moc ne prolazi tek tako. Krv ,znoj suze i Rad a ne pljuvacine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti