Oreg: Vlast se najviše plaši Novog Sada, fantomske liste su tu da bi zbunile građane

Da se vlast najviše plaši Novog Sada, rekla je u emisiiji Insajder debata potpredsednica Pokreta slobodnih građana Ana Oreg.
Oreg: Vlast se najviše plaši Novog Sada, fantomske liste su tu da bi zbunile građane
Foto: 021.rs
Ona je napomenula da građani treba da budu ti koji se pitaju o problemima.
 
"Potpuno smo centralizovani, ne na nivou jednog grada nego jednog čoveka koji se pita za sve, ne može neko u Beogradu da smisli da je građanima Zrenjanina bolje i važnije da dobiju novu fabriku nego čistu i pijaću vodu. Građani treba da se pitaju, da li im treba parking ili im treba zgrada ili vrtić. Ova vlast svaki put pred izbore obećava kule i gradove da bi na kraju saznali da su te kule za neke ortake, a da će te iste kule da ruše naše gradove. 2. juna mi oslobađamo Novi Sad", rekla je Oreg.
Kao jednu od tema spomenula je i nedostatak vrtića.
 
"Veliki problem je nedostatak mesta u vrtićima Vojvodini, naročito u manjim mestima, navikli smo da sve završavamo preko veze pa I da tražimo mesto u vrtiću. Ne vidim razlog zašto ne može da se izgradi dovoljno vrtića, kvalitet života se ne ogleda samo u tome šta je isplativo, jasno je da je najisplatlivije davati investitotima ali Vojvodina nema dovoljno vrtića", rekla je Oreg.
Govoreći o nelegalnoj gradnji Oreg je rekla da je lično podnela krivičnu prijavu na više od 120 stranica za nelegalno iskopavanje u centru grada ali da Tužilaštvo još uvek po tom pitanju nije ništa uradilo.
 
"Predsednik je rekao da neće učestvovati u kampanji ali će zato biti u Novom Sadu, jasno je da se vlast najviše boji novog Sada i on će biti prvi slobodan grad. Po tome koliko su ovi izbori bitni govori činjenica da je SNS ceo grad oblepio plakatima na kojima piše bojkot u gradu u kom nijedna stranka ne bojkotuje izbore", rekla je Oreg. 
 
Ona je dodala da od 14 lista koje izlaze na gradske izbore njih 4,5 su sakupile potpise, a da su ostale fantomske liste tu da bi zbunile građane.
 
"SNS je jako dobro naučila kako javan novac da pretvori u privatan interes i kako da napravi od grada nešto što će da odgovara investitorima a ne građanima. U Novom Sadu je sve manje zelenih površina, planira se grandiozni “Novi Sad na Vodi", to su sve tenderi koji su namešteni i preplaćeni i građanima nedostaje kvalitet života", zaključila je Oreg. 
 
Lista Udruženi za slobodan Novi Sad biće pod rednim brojem 11.
  • Srbin Hamza

    26.05.2024 07:58
    Samo LSV , POKS i Bora
    Samo lsv, poks i bora novaković - dovoljno za zajeno veliko NE OPOZICIJI.
  • Mile

    25.05.2024 14:04
    Redni broj 11
    Ne nasedaj narode na fraze o nikada većoj gradnji po Srbiji! To je formula za pranje novca SNS bratije! U sve što "grade", su se debelo utalili, sa njihovim "investitorima", i nameštenim tenderima! Briga njih za narod, lova je važna! Narod, i penzioneri su im potrebni samo za glasanje, da im da legitimitet za nove lopovluke! Novosađani nemaju potrebu da se boje lažnih *trojanskih" lista, opozicija je na jednom mestu, pod brojem 11 !
  • Majka

    24.05.2024 21:31
    Cekacemo drugi jun.Samo da se podsetimo na pare koje je prosla vlast trosila.Pare od doma dece u Kulini,Zakatancene fabrike,cucavci u skolama itd.Sada imamo sve,a deca neka se radjaju , bice i vrtica. Ne moze sve od jednom. Na tenane kako kazu u SRPSKOJ VOJVODINI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti