Gojković i Đurić obišli gradilište Osnovne škole "Miloš Crnjanski"

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković obišla je sa gradonačelnikom Milanom Đurićem i direktorkom Jasnom Tomić radove na izgradnji novog objekta Osnovne škole "Miloš Crnjanski" u Novom Sadu.
Ona je tom prilikom istakla da je reč o izuzetno značajnom i velikom projektu za Grad Novi Sad, ali i za Vojvodinu, koji Pokrajinska vlada finansira iz kapitalnih ulaganja sa 25 miliona evra.
 
"Važno je da smo ovde stalno prisutni, da vidimo kako napreduju radovi. Posle dužeg vremena na teritoriji Novog Sada se gradi nova škola, koja može da se meri sa evropskim i svetskim standardima", izjavila je Gojković.
Objekat će imati više od 13.000 kvadratnih metara. Radovi su počeli u avgustu 2023. godine, a prema navodima izvođača, biće završeni pre roka.
 
Plan je da stari objekat bude srušen nakog preseljenja učenika u novi, a da se na tom mestu izgrade sportski tereni.
Školu trenutno pohađa 1.157 učenika, u 43 odeljenja.
 
Postojeći objekat nema potreban kapacitet za broj đaka koji se povećava svake godine, te će prema projektu novi objekat moći da primi oko 1.600 učenika.
  • Hahahaha

    24.05.2024 13:17
    Pa
    Jeste prošetali autobuskim stajalištima da vidite pikavce u travi sčišćene sa betona...
  • X faktor

    24.05.2024 13:11
    Ponosni prosvetari
    Samo neuki ljudi mogu negativno pricati o ovakvom zdanju....skola Milos Crnjanski ima preko 1200 ucenika,za koju godinu i blizu 2000....kada je izgradjena za 600 ucenika pre 60 godina bila je bezbedna,a sada......nova skola ce biti najmodernija na Balkanu....ponos Novog Sada
  • Tea

    24.05.2024 12:51
    Nema mesta za sve
    Samo za decu sa posebnim potrebama nema mesta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti