"Tour de Fruška" danas i sutra Vrdniku: Tri nove staze i 1.700 takmičara iz regiona i drugih zemalja

Sportsko-rekreativna manifestacija "Tur de Fruška" počela je danas u Vrdniku.
Manifestacija se održava treću godinu zaredom pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, Opštine Irig, Nacionalnog parka "Fruška gora" i sponzora.
 
Potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić zahvalila se ogranizatorima na još jednom uspešno priređenom sportsko-rekreativnom događaju, a takmičarima, koji su došli iz svih delova Srbije, kao i iz regiona i drugih evropskih zemalja, poželela mnogo uspeha u predstojećim trkama. 
"Pokrajinska vlada od početka podržava promovisanje sporta, turizma i privrede putem ove manifestacije, za koju sam sigurna da će u narednom periodu nastaviti na najbolji način da predstavlja prirodne lepote Fruške gore i Vojvodine", izjavila je ona i dodala da će Pokrajinska vlada nastaviti da pruža podršku ovoj manifestaciji, za koju je do sada izdvojila gotovo 11 miliona dinara.
 
Direktor manifestacije "Tour de Fruška" Ivan Arpaš predstavio je ranije ovogodišnji program i istakao da je do sada prijavljeno preko 1.700 takmičara, što je 30 do 40 odsto više u odnosu na prošlu godinu.
Prvog dana manifestacije održane su trejl i dečje trke, dok je u nedelju na programu MTB maraton sa običnim i električnim biciklima – najmasovniji MTB maraton u Srbiji i na Balkanu.
 
"Ove godine smo napravili tri nove staze - dužine sedam, 15 i 21 kilometar. Za decu imamo poligon spretnosti, trke sa guralicama i trejl trke. Drugog dana će biti MTB maraton sa običnim i električnim biciklima - najmasovniji MTB maraton u Srbiji i na Balkanu", rekao je Arpaš. 
 
Ove godine je, po prvi put u našoj zemlji, organizovana i ploging trka, koja pored takmičarskog ima i ekološki karakter.
 
Fruškom gorom je od početka održavanja manifestacije prodefilovalo više od pet hiljada biciklista, a ona pored promocije sporta, upošljava i veliki deo lokalne privrede.
  • Туриста

    25.05.2024 20:09
    А јел сад муфте за посетиоце и туристе нико не ложи ватру и не глувари ,оћу сви да плате хабање новог асвалта једва закрписмо рупе после 10 година

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti