Radovi na izgradnji pruge Novi Sad - Subotica treba da budu gotovi do 30. jula

Svi radovi na izgradnji pruge Novi Sad – Subotica treba da budu završeni do 30. jula kada počinje testiranje pruge.
Radovi na izgradnji pruge Novi Sad - Subotica treba da budu gotovi do 30. jula
Foto: 021.rs
To je rečeno danas nakon što su predsednik Vlade Miloš Vučević, ministar građevinarstva Goran Vesić i ambasador Kine u Srbiji Li Ming posetili gradilište podvožnjaka u Subotici, na trasi brze pruge Beograd – Budimpešta.
 
Vučević je posle obilaska rekao da ta pruga osim kraćeg, bezbednijeg i udobnijeg putovanja predstavlja najbolji primer onoga što je u programu Vlade označeno kao "skok u budućnost", preneo je RTS.
"Ovi veliki infrastrukturni radovi, posebno građevina, direktno podiže bruto-društveni proizvod države i iz toga mi možemo da podižemo plate i penzije. Tako da ovo nije samo pitanje neke pruge i nekih vagona i vozova, ovo suštinski donosi uslove da nam rastu plate i penzije i da ljudi bolje žive", ocenio je Vučević.
 
Radovi na brzoj pruzi počeli su 1. jula 2022. godine, a ministar građevinarstva najavio je da će 30. jula ove godine svi radovi biti završeni.
"Najbrže izgrađena brza pruga na svetu, ako pogledate vreme u kome u je građena i broj kilometara", naglasio je Vesić.
 
Li Ming je rekao da je pruga Beograd – Budimpešta veoma važan i ključan projekat saradnje Kine i Srbije, dodavši da se uz zajedničku saradnju, uložen trud, sigurno može uspeti u ovom projektu.
 
"Ovo je važan trenutak za zajedničku izgradnju pojasa i puta Kine i Srbije. Radujemo se i blagovremenom i pravovremenom završetku radova na pruzi i da na taj način ubrzamo razvoj duže čitave trase, kao i da time poboljšamo život srpskog stanovništva", rekao je Li.
 
S prvim danima avgusta počinju statičke, a od septembra i dinamičke probe, a sam saobraćaj do kraja godine, kada će se od Subotice do Beograda putovati za 80 minuta, navodi RTS.
  • Veljaš

    26.05.2024 20:35
    Još su i stare šine iskoristili i postavili.
  • Realno

    26.05.2024 12:47
    Sad će vozovi u Novi Sad stizati krcati.
    Realno, jedva su organizovali saobraćaj na pruzi od BG do NS koji je funkcionisao kao vozić u luna parku: sam ma šinama.
    A šta stvarno imamo videće se kad se vrati teretni i medunarodni saobraćaj na prugu...
  • Zoran

    26.05.2024 09:50
    Ma nista ne valja,kao sto ne valja ni pruga NS-BG,za koju se isto govorilo pa koliko vidim to bas i nije tačno Osim botova vise mi se gase hejteri.Profi pljuvači svega i svačega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti