Dačić obišao novosadske policajce: Insistiranje na očuvanju javnog reda i mira

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je Policijsku upravu u Novom Sadu, rekavši da će insistirati na maksimalnom angažovanju policije u očuvanju javnog reda i mira.
Kako je rekao, policija treba da bude servis građana u pravom smislu reči.
 
Dačić je naglasio da je novosadska policija jedna od klјučnih policijskih uprava jer je nadležna za stanje bezbednosti u velikom gradu u kojem se nalaze centri svih aktivnosti, uklјučujući i one koje su kriminalnog karaktera.

"Osnovni zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova i policije kao sastavnog dela Ministarstva unutrašnjih poslova jeste očuvanje bezbednosti države i sigurnosti građana, samim tim i bespoštedna borba protiv kriminala, ali i dobro reagovanje u situacijama koje su nažalost postale dosta česte, a to su vanredne situacije", rekao je ministar i dodao da je funkcionisanje MUP-a od vitalnog značaja za celo naše društvo.

Takođe je istakao da policija mora da bude u službi građana i kada je reč o izdavanju ličnih dokumenata ali i da pomogne u teškim situacijama kao što su vanredne situacije, odnosno da bude narodna milicija, kako se nekada zvala.

  • Sale

    27.05.2024 08:37
    A kada će ministar da poseti stanicu Policije u Bačkom Petrovom selu? Ček, ček stanicu su SNS i SPS zatvorili i tu više nema policije, a kriminal procvetao. Provale gotovo svakovečernje, upada se u kuće, krade sve , mnogo kuća ostalo bez komplet nameštaja, stolarije, kablova, kapija, zidova oko imanja... Stanovnici su u više navrata organizovali noćne straže, al onda vlast udri po njima! Tako Policija umesto da zastrašuje lopove zastrasuje pošten narod! Policija kupuje skupocena službena vozila Superb Škode kojima se vozikaju po metropolama, a za stanicu policije i noćne patrole po provinciji nema para! 2 juna oterati bandu!
  • Sloba

    26.05.2024 22:58
    Obilazak
    Treba je skoknuti do Kaca da obiđe seoske policajce
  • Bojan

    26.05.2024 18:09
    @Згађанин

    A gde ima više hijena u šakala nego u interventnoj? Eventualno u žandarmeriji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti