Besedom Gorana Šušljika otvoreno Sterijino pozorje: I bi pozorište

Sterijino pozorje počelo je sinoć, a festival je na sceni Srpskog narodnog pozorišta otvorio glumac Goran Šušljik.
Besedom Gorana Šušljika otvoreno Sterijino pozorje: I bi pozorište
Foto: 021.rs
Dvostruki sterijanski laureat prisetio se u svojoj besedi događaja iz detinjstva u rodnoj Subotici, prijemnog ispita na Akademiji, doba provedenog u Novom Sadu, kao i uloga za koje je dobio Sterijine nagrade.
"Oprostite što sam ovu priliku iskoristio da pričam o svom životu. Obično sa ovog mesta pričam o tuđim. Ukrao sam ovu privilegiju. No, jedan život ne može da se ispriča jednom besedom. Ali, jednom pozorišnom predstavom može da se ispriča priča o svim ljudima, od postanka sveta do njegovog kraja. Zato smo mi večeras na Sterijinom pozorju", rekao je Šušljik.
"Verujem da će se sledeće večeri, nakon sudnjeg dana, kada i ako do njega dođe, dogoditi pozorišna predstava koja će svedočiti o njemu, sudnjem danu i životu pre i nakon njega. Barem jedan glumac će hodati scenom i barem jedan će ga gledalac posmatrati. I bi pozorište", rekao je Goran Šušljik otvarajući 69. Sterijino pozorje.
 
Publika je zatim imala prilike da vidi prvu predstavu u takmičarskoj selekciji - "Bilo jednom u Novom Sadu" Andraša Urbana, u izvođenju ansambla Novosadskog pozorišta/Újvidéki színház.
 
Na 69. Sterijinom pozorju učestvuje sedam predstava u takmičarskom programu i tri u međunarodnoj selekciji "Krugovi".
 
Pozorje traje do 3. juna.
  • TikTok

    27.05.2024 07:41
    Najmanje se dolazi na Pozorje zbog neke predstave.
    A najvise da bi bio vidjen i skupio koji lajk.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti