Ponovo produžen rok za radove na "Kamenici 3" - kako se uvećavala cena?

Rok za izgradnju "Kamenice 3", u okviru kompleksa Instituta u Sremskoj Kamenici, produžen je do kraja avgusta.
Ponovo produžen rok za radove na "Kamenici 3" - kako se uvećavala cena?
Foto: 021.rs
U novom aneksu ugovora koji je potpisan pre nekoliko dana, izvođač radova je zatražio da dobije još tri meseca da završi posao koji je trebalo da bude gotov do 25. maja, a razlog su nepredviđeni radovi.
 
Ovo je drugo produženje roka za završetak radova i prethodno je već dozvoljeno pomeranje roka za šest meseci prema aneksu iz novembra prošle godine.

Prema prvobitnim najavama iz 2022. godine, nakon što je potpisan ugovor na 18 meseci, bilo je reči da će "Kamenica 3" kao četvorospratni objekat koji se gradio rekonstrukcijom i dogradnjom nekadašnjeg objekta Centra za imidžing i dijagnostiku, biti završen polovinom 2023. godine.

Radove na drugoj fazi Kamenice 3 izvode "GAT", "Tehnoinženjering" i "Technosector".
 
Vrednost ovog posla je porasla sa 2,3 milijarde dinara na 2,45 milijardi. Osim poskupljenja, sama prvobitna cena posla je znatno veća od planirane, jer je bilo reči da će projekat koštati 1,5 milijardi dinara. 
 
Ukupna vrednost "Kamenice 3" dostigla je 3,4 milijarde dinara, što je za oko milijardu dinara više od sume za koju se Vlada Vojvodine zadužila 2020. godine.
 
Osim toga, za opremanje objekta će biti izdvojeno još 1,9 milijardi dinara. 
 
Dodajmo i da su nedavno poskupeli radovi na rekonstrukciji "Kamenice 1", koji su poleli početkom 2023. i trebalo bi da budu gotovi do sredine ove godine. Radovi su poskupeli za više od 154 miliona dinara, te je vrednost rekonstrukcije sada 1,5 milijardi. 
Ove radove izvodi GAT, koji radi i "Kamenicu 3". Sa njima u konzorcijumu su firme "Jugogradnja", "Alfaco inženjering", "HIO sistem" i "Neo inženjering" koje ukupno izvode oko dva odsto radova.
 
Ulaganje u kompleks Instituta se ovim ne završava, jer Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine upravo sprovodi tender za gradnju garaže i uređenje saobraćajnih površina u vrednosti od 2,6 milijardi dinara bez PDV-a.
  • NS

    27.05.2024 13:14
    Poplava
    Ko se seća da je zbog građevinskih radova došlo do poplave u prostoriji u kojoj je bio noviji rentgen aparat ili je možda bio aparat za megnetnu...

    Zna li se šta, da li je popravljen aparat, kolika je bilka šteta i ko je snosio odgovornost?
  • nn

    27.05.2024 10:30
    mafija i triplorane cene
  • Gari

    27.05.2024 10:21
    frljanje
    S milijardama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti