Sreda u Novom Sadu: Od kiše se sklonite - u pozorište

Približava nam se kraj meseca, a u danu pred nama zakoračićemo i u sredinu radne nedelje.
Sreda u Novom Sadu: Od kiše se sklonite - u pozorište
Foto: 021.rs
Posle nekoliko gotovo letnjih dana, nažalost, u Novom Sadu su najavljeni mogući pljuskovi, pa će nas to vratiti u realnost proleća i udaljenost godišnjeg odmora.
 
Osim toga, za pojedine ulice u gradu za sredu su najavljena i isključenja struje. Toplo vreme još davno je na ulicu izvelo "novosadske vesnike proleća", a to su radnici javnih i privatnih preduzeća koji rekonstruišu puteve, cevi i električne instalacije, pa će na nekim mestima zbog toga biti izmenjen režim saobraćaja.
 
Od lepih vesti, Sterijino pozorje je u toku, tako da je izbor predstava u našem gradu prilično bogat.
 
Kao i uvek, sve što nosi dan pred nama u Novom Sadu, čitajte na našem portalu.
Vreme
 
Sreda će u Novom Sadu biti nestabilna, ali topla.
 
Mogući su pljuskovi, a temperatura će se kretati od 14 do 26 stepeni. Duvaće slab do umeren zapadni i severozapadni vetar.
 
Očekuje se pojačanje tegoba svih hroničnih bolesnika, a poseban oprez savetuje se osobama sa srčanim, cerebrovaskularnim i reumatskim oboljenjima. Moguće meteoropatske reakcije su bolovi u kostima i zglobovima, nervoza i glavobolja.
Trebalo bi da znate... 
 
Delovi Petrovaradina i Grabova u sredu neće imati struje.
 
U Petrovaradinu će bez električne energije od 8 do 11h biti deo naselja Vezirac i Zanoš.
 
U Grabovu bez struje ostaje Vila Ravne, od 8 do 14 časova.
 
Ukoliko ste planirali da u sredu koristite bazen na Spensu, to neće biti moguće. Smena za građane neće biti zbog Školske olimpijade.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i izmene režima saobraćaja:
 
- Novoizgrađeni semafor na raskrnici ulica Oslobođenja i Partizanske u Rumenki od utorka je u probnom režimu. Semafor će na žutom treptaču biti od 10 časova. U četvrtak, 30. maja, semafor će biti pušten u redovan rad.
 
- Privremeno je zabranjen saobraćaj u Ulici Boška Buhe i Resavskoj ulici od Fruškogorske do Ravaničke ulice, zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Ovi radovi će trajati do 17. juna.
 
- Delimično je zatvoren krak petlje Novi Sad - Sever, prema Subotici, u smeru Novi Sad - Subotica, od semafora na Bulevaru Evrope prema Subotici, kao i krak prema Bulevaru Evrope, u smeru Beograd - Novi Sad. Alternativni putni pravac za Suboticu je obilazak preko petlje Novi Sad centar, a za Novi Sad isključenje na petlji Novi Sad centar. 
 
- Na Bulevaru Evrope 25 (bivša Ulica Polgar Andraša 36, blokovska saobraćajnica) zbog radova izmenjen režim saobraćaja. Za vreme radova, za potrebe pristupa gradilišne mehanizacije, povremeno se zauzima jedna saobraćajna traka uz objekat, a saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje vozila, uz ograničenje brzine kretanja vozila na 30 km/h. Takođe, zabranjeno je parkiranje u zoni radova. Rok za završetak radova je 15. jul.
 
- Režim saobraćaja izmenjen je u delu Radničke ulice zbog izgradnje vrelovodnog priključaka za objekat na broju 32. Za vreme radova zauzimaće se po potrebi jedna saobraćajna traka uz gorenavedeni objekat za potrebe gradilišne mehanizacije, dok će se saobraćaj odvijati uz naizmenično propuštanje vozila. Ova izmena će važiti do 17. juna. 
 
- Saobraćaj je zabranjen u delu Veternika, na ukrštanjima ulica sa Novosadskim putem, a zbog obnove kolovoza na Novosadskom putu, na deonici od Ulice Nova 1 (Heroji sa Košara) u Veterniku do Mačvanske ulice u Novom Sadu. Do sada je ova izmena važila za smer od Veternika ka Novom Sadu, ali sada to važi za suprotan smer - od Novog Sada ka Veterniku. Ova je na snazi do 3. juna.
 
- U toku je košenje trave na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci, koje će trajati do 30. maja. Radovi se izvode u pokretu i u zoni radova zatvorena je zaustavna saobraćajna traka u dužini do pet kilometara. Radovi su obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
 
- Radovi se izvode na Trgu 1. maja i u delu Marodićeve ulice, od Ulice sestara Ninković do Trga 1. maja. Zabranjen je saobraćaj na Trgu 1. maja i u Marodićevoj ulici, od Ulice Novosadskog sajma do Ulice sestara Ninković. Rok za završetak posla je 28. jun.
 
- Režim saobraćaja je izmenjen i zbog radova u Pančevačkoj, od Ulice Nikole Mirkova do Oblačića Rada i u Ulici Dimitrija Milovanova, od raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom do objekta broj 2 u Ulici Dimitrija Milovanova. Saobraćaj je zabranjen u delu Ulice Pančevačke, od Ulice Nikole Mirkova do Ulice Oblačića Rada i u delu Ulice Dimitrija Milovanova, od broja 2 do Ulice Pančevačke. 
 
- Zabranjen je saobraćaj u Ulici Oblačića Rada u zoni raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom. Ulica Dimitrija Milovanova iz smera Ulice Nikole Mirkova, Ulica Boška Vrebalova iz smera Nikole Mirkova i Ulica Oblačića Rada iz smera Rumenačkog puta su "slepe". Planirani rok za završetak ovih radova je 7. avgust.
Gde ići?
 
Srpska premijera "live documentary" performansa Mile Turajlić u Arena Cinepleksu počinje u 17h.
 
Info radionica o obuci za buduće preduzetnike održava se u Omladinskom klubu - OPENS. Početak je u 18 časova.
 
U sredu sa početkom u 19 časova u Muzeju Vojvodine će se održati predavanje pod naslovom "Simbolika jelena u drevnim religijama". Predavač je istoričar, Darjuš Samii.
 
Razgovor o romanu "Via Acquarossa" italijanskog pisca Marija Liguorija održaće se u knjižari Bulevar Books, sa početkom u 19h.
 
Izložba "Original falsifikata - Tipografski kirbajn" otvara se u Galeriji Forma - UPIDIV u 19 časova.
 
Predstava "Sirota Mileva iz Bosne u našoj civilizaciji godine 1878" izvodi se u Srpskom narodnom pozorištu od 19h.
 
Predstava "Krčmarica Mirandolina" izvodi se u Pozorištu mladih u 19.30h.
 
Muzički kviz održava se u Kaffa baru u Merkatoru. Početak je u 19.30h.
 
"Humor kao koncept" - one woman show Jelene Radanović održava se u Dekadenciji, sa početkom u 20h.
 
U okviru Art bioskopa - ciklusa filmova "Dijalog" u Crnoj kući se u 20h prikazuje francuski film "Skriveno".
 
U okviru slobodne zone u Kulturnom centru "Mladost" (Futog) biće prikazan dokumentarac "Džoan Baez: Ja sam buka". Početak projekcije je u 20 časova.
 
Bend Dado & Dol Magic Crew iz Subotice nastupiće u sredu u Domu kulture. Početak svirke je u 21h.
 
Predstava "Crvena voda" izvodi se u Srpskom narodnom pozorištu u 21h.
 
Duo Soul O' Clock svira u Lazinom teletu, od 22h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.