Šef misije ODIHR sa zamenikom gradonačelnika Novog Sada o predstojećim izborima

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac razgovarao je o lokalnim izborima sa šefom Posmatračke misije Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Lambertom Zanijerom
Šef misije ODIHR sa zamenikom gradonačelnika Novog Sada o predstojećim izborima
Foto: 021.rs
Kako je saopštila Gradska uprava, zamenik gradonačelnika je rekao da je Novi Sad kao lokalna samouprava "uvek bio spreman" da implementira ODIHR preporuke za unapređenje izbornog procesa, te da su efekti toga "jasno vidljivi" poput povećanja broja biračkih mesta na 222.
"Pored toga, sprovedena je obavezna obuka članova lokalnih izbornih komisija i biračkih odbora, kao i njihovih potencijalnih članova, uključujući i prošireni sastav ovih tela, a obuku je sprovodila Republička izborna komisija", naveo je Crnobarac.
Dodao je i da je ukupan broj upisanih birača u delu Jedinstvenog biračkog spiska za područje Grada Novog Sada 339.223, a da je Gradska izborna komisija proglasila 14 izbornih lista.
 
Šef Posmatračka misije ODIHR je rekao da će procenjivati sprovođenje izbora u odnosu na usklađenost sa OEBS-ovim i drugim međunarodnim obavezama i standardima za demokratske izbore, kao i usklađenost sa nacionalnim zakonodavstvom, a da se u iste neće mešati ili ih komentarisati.
 
Vlada Srbije pozvala je ODIHR da posmatra lokalne izbore 2. juna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.