Novosađanke pozvane da se prijave za skrining raka dojke

Novosađanke su pozvane da se prijave za skrining/rano otkrivanje raka dojke u Domu zdravlja "Novi Sad".
Novosađanke pozvane da se prijave za skrining raka dojke
Foto: Pixabay
Kako podsećaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, sve zainteresovane žene to mogu učiniti pozivanjem Kol centra na 4879-000.
 
"Nakon dugog perioda koji je podrazumevao rad naše ustanove u kovid sistemu, vraćamo se onome što nam je prioritet - preventivni rad", kažu u Domu zdravlja.
Skrining mamografijom su obuhvaćene žene od 50 do 69 godina (Nacionalni program za rano otkrivanje karcinoma dojke) sa teritorije opština Novi Sad, Petrovaradin i Sremski Karlovci.
 
"U pitanju su žene koje imaju otvoren zdravstveni karton u našoj ustanovi, u kojem je zabeležena tačna adresa i broj telefona (za sada jedini način kako možemo doći do pacijentkinja odgovarajuće životne dobi)", dodaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Skrining mamografije se rade na dve godine. 
 
Kol centar Doma zdravlja "Novi Sad" vodi evidenciju o pozivima, poziva i zakazuje žene uz uslov da skrining mamografija nije rađena u poslednje dve godine i da nije dijagnostikovan karcinom dojke (10 godina od završetka lečenja pacijentkinja ponovo ulazi u skrining program).
 
Dnevno se u Domu zdravlja "Novi Sad" uradi 25 skrining mamografija (svaka pacijentkinja se slika u četiri projekcije), a termini su na 20 minuta. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.